PSD isi salveaza din nou penalii. Comisia Juridica a respins cererea de urmarire penala a deputatului Eugen Bejinariu. Ce motive a mai inventat Eugen Nicolicea

PSD isi salveaza din nou penalii. Comisia Juridica a respins cererea de urmarire penala a deputatului Eugen Bejinariu. Ce motive a mai inventat Eugen Nicolicea

Cum a tras de timp PSD Ulterior, Discutarea cazului deputatului PSD Eugen Bejinariu, acuzat de DNA de abuz in serviciu in Dosarul Microsoft 2, a fost amanata jumaitate de an. Vreau sa va spun ca aceasta solicitare se face in baza unui raport intocmit de Comisia juridica si in momentul de fata avem un incident de procedura in sensul ca la art 63 alinetul 5 din Constitutie se spune ca proiectele de legi sau propunerile legislative inscrise pe ordinea de zi a Parlamentului precedent continua procedura in noul Parlament.

acum 81 luni (17 May 2017)

Cu 16 voturi , 7 voturi si o abtinere, Comisia recomanda plenului sa nu voteze cererea de urmarire penala, intrucat solicitarea este pentru infractiunea 13 indice 2 din Legea 78/2000, infractiune care nu exista la data comiterii faptei.

Potrivit deputatului PNL Florin Roman, PSD, ALDE si UDMR au votat impotriva urmaririi penale, in timp ce PNL si USR au dat un vot "pentru".

"Domnul Eugen Nicolicea (presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor - n.r.) a propus in cadrul Comisiei juridice respingerea urmarii penale in cazul Bejinariu, motivand ca semnarea celor doua contracte a avut loc anterior intrarii in vigoare a abuzului in serviciu, respect 2 decembrie 2004.

Intrebat cum a justificat Eugen Nicolicea votul dat miercuri, avand in vedere ca in octombrie 2016, in Legislatura trecuta, fusese dat un aviz pozitiv urmaririi penale, deputatul PNL a spus ca membrilor comisiei le-a fost explicat faptul ca la acea data deputatii juristi au facut o eroare.

"Acum domnul Nicolicea, in pledoaria domniei sale, a invocat faptul ca membrii Comisiei din acea perioada au omis sa se uite la chestiunea legata de prescriptie", a spus deputatul PNL.

Decizia Comisiei Juridice a venit dupa ce procurorul general, Augutin Lazar, i-a trimis o scrisoare presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, in care ii cere sa urgenteze dispunerea masurilor legale in vederea incuviintarii urmaririi penale in cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, suspectat de abuz in serviciu.

Plenul Camerei Deputatilor in care urma sa fie votata cererea DNA de urmarire penala a fostului ministru PSD Eugen Bejinariu a fost suspendat, pe 5 decembrie 2016, din lipsa de cvorum, dupa ce cu o saptamana inainte sedinta nu s-a putut desfasura tot din lipsa de cvorum.

Cum a tras de timp PSD

Ulterior, Discutarea cazului deputatului P... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro