PSD isi pastreaza majoritatea la Senat. Culisele bataliei

Teodoroiu a obtinut votul favorabil a 87 de senatori, in timp ce Mona Lisa Neagoe, sustinuta de PNL, a beneficiat de 73 de voturi. La sedinta de plen a Senatului au fost prezenti 162 de parlamentari din totalul de 168 de senatori. Pentru debarcarea lui Calin Popescu Tariceanu, demarata de liderii PNL prin strangerea de semnaturi, ar fi nevoie de 85 de voturi. Inainte de vot, in CCR erau patru judecatori care au fost propusi de partidele care alcatuiesc noul PNL: doi de catre vechiul PNL si doi de catre vechiul PDL. Cine este noul judecator Simona Maya Teodoroiu este secretar de stat in Ministerul Justitiei din mai 2012, cu exceptia perioadei ianuarie-aprilie 2013, cand a ocupat pozitia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS) din cadrul Guvernului.

acum 77 luni (19 Feb 2015)

Social-democratii au castigat batalia cu liberalii pentru Curtea Constitutionala la o diferenta de 14 voturi. Balanta a fost inclinata de liderul UNPR, Gabriel Oprea, care a jucat, in final, alaturi de PSD, desi o parte dintre colegi i-au cerut sa treaca in tabara PNL.

Liberalii au ratat primul asalt pentru preluarea majoritatii, dupa ce nu au reusit sa castige competitia pentru Curtea Constitutionala, vazuta ca un test pentru schimbarea lui Calin Popescu Tariceanu din fruntea Senatului. Simona Maya Teodoroiu, propusa de PSD, a fost aleasa, ieri, de plenul Senatului in calitatea de judecator al Curtii Constitutionale (CCR) in locul lui Toni Grebla, care a demisionat din aceasta functie.

Teodoroiu a obtinut votul favorabil a 87 de senatori, in timp ce Mona Lisa Neagoe, sustinuta de PNL, a beneficiat de 73 de voturi. La sedinta de plen a Senatului au fost prezenti 162 de parlamentari din totalul de 168 de senatori. Votul de ieri a demonstrat ca PSD are in continuare, majoritate, alaturi de UNPR, PC si PLR. Votul de ieri din Senat a fost precedat de negocieri intense si de calcule febrile ale partilor implicate.

Pe hartie, PSD impreuna cu UNPR, PC si PLR aveau 90 de senatori, suficienti pentru a-si impune candidatul la CCR. De cealalta parte a baricadei, PNL si grupul Geoana au 67 de senatori. De asemenea, liberalii negociasera sprijinul UDMR. De altfel, existenta a doi candidati din partea grupului PSD-UNPR a facilitat victoria, de etapa obtinuta de Mona Lisa Neagoe, cu o zi inainte, la Comisia juridica. Vicepremierul Gabriel Oprea este si senator, dar este destul de rar prezent in aceasta Camera a Legislativului. Asa am hotarat eu si partidul din care fac parte si presedintele lui", a anuntat Jipa de la tribuna Senatului.

Desi mutarea UNPR le-a dat planurile peste cap, liberalii au tratat in cheie ironica schimbarea de situatie. Vicepresedintele grupului PNL, Dumitru Oprea, a spus ca nu are cunostinta de faptul ca si presedintele... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro