PSD intra cu drujba in padurile virgine. Serban Nicolae: "Nu cred in ecologistii de asfalt"

PSD intra cu drujba in padurile virgine. Serban Nicolae:

Articolul care va permite distrugerea ariilor naturale este formulat in felul urmator: "Scoaterea definitiva si ocuparea temporara a terenurilor din fondul forestier national necesare realizarii, dezvoltarii, intretinerii si modernizarii sistemelor de utilitati publice in vederea asigurarii securitatii si sanatatii oamenilor si animalelor, este permisa inclusiv pentru suprafetele cuprinse in zona de protectie stricta, zona de protectie integrala si zona de conservare durabila a ariilor naturale protejate, rezervatii naturale precum si pentru suprafetele incluse in Catalogul national al padurilor virgine si cvasivirgine din Romania ori care intrunesc criteriile si indicatorii pentru includerea in Catalogul national al padurilor virgine si cvasivirgine din Romania".

acum 72 luni (22 Feb 2018)

Majoritatea PSD- ALDE-UDMR din Senat a adoptat saptamana aceasta un proiect de modificare a Legii serviciilor comunitare de utilitati publice, care loveste in padurile virgine si parcurile nationale. Proiectul, semnat de mai multi parlamentari de la PSD, ALDE, UDMR si chiar PMP, este asumat de senatorul PSD Emanoil Savin, fost primar al Busteniului, a carui familie are in proprietate mai multe terenuri pe Valea Prahovei.

Articolul care va permite distrugerea ariilor naturale este formulat in felul urmator: "Scoaterea definitiva si ocuparea temporara a terenurilor din fondul forestier national necesare realizarii, dezvoltarii, intretinerii si modernizarii sistemelor de utilitati publice in vederea asigurarii securitatii si sanatatii oamenilor si animalelor, este permisa inclusiv pentru suprafetele cuprinse in zona de protectie stricta, zona de protectie integrala si zona de conservare durabila a ariilor naturale protejate, rezervatii naturale precum si pentru suprafetele incluse in Catalogul national al padurilor virgine si cvasivirgine din Romania ori care intrunesc criteriile si indicatorii pentru includerea in Catalogul national al padurilor virgine si cvasivirgine din Romania". "Avem zone importante din aceasta tara ramase la nivel de infrastructura de Ev Mediu, de secol XVIII, in ceea ce priveste infrastructura rutiera", a sustinut proiectul, in plen, liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae. Si ce nu se mai spune este ca aceste zone strict protejate inseamna doar 1% din suprafata Romaniei", arata Agent Green, ONG pentru protectia mediului si conservarea biodiversitatii. Potrivit unor surse politice, in Comisia de Mediu din Senat, Emanoil Savin, initiatorul proiectului de lege, s-a plans ca avem "prea multe arii protejate" si ca "avem nevoie de partii de schi".

La randul sau, senatorul USR Mihai Gotiu, unul dintre contestatarii proiectului de la Rosia Montana, a spus in plen: "Prin aceasta lege, caracteru... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro