PSD ii pune piedici, prin interpusi, lui Nicusor Dan. 60 de contestatii impotriva listelor de candidati USR

PSD ii pune piedici, prin interpusi, lui Nicusor Dan. 60 de contestatii impotriva listelor de candidati USR

Insa nici macar n-au curaj sa-si asume o contestatie, ci o fac prin interpusi, fie ca vorbim de PER, fie de persoane fizice din anturajul PSD", au declarat surse din conducerea USR pentru "Adevarul", cu trimitere la faptul ca o contestatie a fost depusa de Nicoleta Monica Petrut, care a contestat si fuziunea USB cu USR.

acum 77 luni (1 Nov 2016)

Pana sa ajunga la alegerile parlamentare, Uniunea Salvati Romania (USR), partidul condus de Nicusor Dan, trebuie sa treaca testul instantelor. Dupa ce si-au depus liste de candidati in toate judetele, USR s-a trezit cu peste 60 de contestatii in intreaga tara, semnate de Partidul Ecologist Roman (PER), partid care a incheiat intelegeri locale cu PSD.

"Nu este decat un tertip al PSD de a incerca sa blocheze intrarea USR in alegeri. Insa nici macar n-au curaj sa-si asume o contestatie, ci o fac prin interpusi, fie ca vorbim de PER, fie de persoane fizice din anturajul PSD", au declarat surse din conducerea USR pentru "Adevarul", cu trimitere la faptul ca o contestatie a fost depusa de Nicoleta Monica Petrut, care a contestat si fuziunea USB cu USR. "Spre exemplu, in judetul Prahova, in fieful lui Sebastian Ghita, au fost depuse cinci contestatii, doua din partea unor persoane private, doua din partea asociatiei A.C.A.S.A si una PER", arata USR intr-un comunicat de presa. Faptul ca partidul lui Nicusor Dan a folosit pe listele de semnaturi necesare pentru depunerea candidaturilor semnul electoral al Uniunii Salvati Bucurestiul (USB), partid care s-a topit in USR, insa fuziunea inca nu a fost inregistrata la tribunal, tot din cuza unor contestatii semnate de Nicoleta Petrut. Numai ca legea permite partidelor sau aliantelor sa-si schimbe semnul electoral pana la 1 noiembrie, deci la trei zile dupa data-limita de depunere a candidaturilor, iar USR si-a schimbat intre timp semnul electoral. Contestarii au drept de apel in termen de 48 de ore. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro