PSD depune astazi un proiect de lege care elimina 102 taxe nefiscale

PSD depune astazi un proiect de lege care elimina 102 taxe nefiscale

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat inca de ieri depunerea de catre PSD a proiectului de lege care elimina 102 taxe de la 1 ianuarie 2017, impactul calculat de social-democrati fiind doar de 0,1% din PIB.

acum 76 luni (10 Oct 2016)

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat inca de ieri depunerea de catre PSD a proiectului de lege care elimina 102 taxe de la 1 ianuarie 2017, impactul calculat de social-democrati fiind doar de 0,1% din PIB. Taxele de la Registrul Comertului, 20: se tot vorbeste ca vrem sa sprijinim infiintarea de IMM, microintreprinderi, sa dezvoltam mediul de afaceri. Ii tot aud vorbind, isi asuma, de fapt, in frunte cu presedintele, ceilalti de la PNL, USR, tehnocratii mai ales, dragostea lor pentru diaspora, dar nu fac nimic in afara de declaratii si manipulare: sunt 33 de taxe consulare si de cetatenie.

Taxa pentru radioul si televiziunea publica va fi suportata de la bugetul de stat. "Taxa pentru cazierul fiscal, taxa radio-TV: de fapt, am pus doua taxe, in fiecare an prin Legea Bugetului de Stat se aloca de la bugetul de stat sume pentru TVR. Cea mai mare parte din aceste sume, lucru pe care marea masa a cetatenilor nu il stiu, nu ramane in bugetul TVR, nu e folosita pentru functionarea TVR, ci pentru a finanta niste achizitii la o alta structura, la o alta societate de stat. Taxa radio-TV trebuie sa fie platita de la bugetul de stat, daca Guvernul isi asuma ca sustine postul public de televiziune", a mai spus Dragnea.

Printre taxele care vor fi eliminate, potrivit proiectului de lege depus de PSD, se mai afla taxa suplimentara pentru eliberarea pasaportului temporar, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, taxele extrajudiciare de timbru (13), taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de Ministerul de Interne pentru public. Salarii minime de 1750 de lei, din 2020, pensie minima de 640 de lei, in 2017, TVA de 18 la suta din 2018, peste 100 taxe eliminate sunt promisiunile de guvernare ale PSD prezentate de Liviu Dragnea. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro