PSD da semnalul ca va ingropa legea primarilor alesi in doua tururi

PSD da semnalul ca va ingropa legea primarilor alesi in doua tururi

Proiectul de lege initiat de PNL pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin a primit, marti, raport negativ in sedinta comuna a Comisiei juridice si a Comisiei de administratie a Senatului, cu noua voturi "pentru" si 11 "impotriva". Am prezentat intentiile Initiativei Romania de a contribui la coagularea unei Platforme pentru Bucuresti, sustinuta de societatea civila, care sa prezinte un program si o echipa de candidati comune pentru alegerile locale", precizau cei de la Initiativa Civica dupa discutia de la Cotroceni cu consilierul prezidential, Andrei Muraru.

acum 84 luni (17 Dec 2015)

Proiectul de lege initiat de PNL pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin a primit, marti, raport negativ in sedinta comuna a Comisiei juridice si a Comisiei de administratie a Senatului, cu noua voturi "pentru" si 11 "impotriva". Proiectul de lege prevede ca este declarat primar candidatul care a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, iar daca niciunul dintre candidati nu a obtinut majoritatea voturilor sau in caz de balotaj intre mai multi cadidati se organizeaza al doilea tur de scrutin, la doua saptamani de la primul tur. Primarii vor fi alesi dintr-un singur tur, asa cum este prevederea legala acum si presedintii de consilii judetene din randul consilierilor judeteni in ssedinta Consiliului Judetean, indirect", declara cu o zi inainte de votul din comisiile reunite, Liviu Dragnea, presedintele PSD, intrebat daca discutia privind alegerea primarilor din primul tur de scrutin este una inchisa sau ea poate fi continuata in vederea gasirii unei alte solutii. La acel moment, Liberalii profitasera de slaba mobilizare a social-democratilor si reusisera sa aiba majoritatea la votul din Comisia juridica. Totusi, socoteala de moment a liberailor nu s-aa potrivit cu cea a opozantilor fata de alegerea primarilor in doua tururi, asa cum e cazul PSD sau UNPR. Astfel, in momentul in care proiectul de lege a ajuns in plenul Senatului, la 8 decembrie, conducerea forului superior a trimis retrimiterea proiectului de lege pentru dezbatere si elaborarea unui raport suplimentar comun de catre Comisia juridica si Comisia de administratie.

Odata ajuns in fata senatorilor din cele doua comisii, proiectul de lege nu a mai primit un raport pozitiv, ci un raport negativ de respingere, actul normativ urmand sa ajunga pentru vot in plenul Senatului. Daca o astfel de lege trece de Parlament, oricine o ataca la CCR are castig pentru ca avem deja acele decizii", a spus Iordache dupa ce proiectul de lege primise aviz favorabil de la ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro