PSD arunca in lupta pentru locale zeci de candidati penali

Pe lista i-am putea vedea, la anul, si pe Cristinel Bigiu (trimis in judecata pe 2 februarie 2015, pentru luare de mita, conflict de interese in forma continuata si tentativa de spalare a banilor), Constantin Boscodeala (condamnat, in februarie 2015, in prima instanta, la 5 ani de inchisoare cu executare), Mircea Molot (cercetat penal si cu averea sub sechestru), Gheorghe Nichita (cercetat pentru abuz in serviciu), Adrian Duicu (trimis in judecata pentru mai multe fapte de coruptie, inclusiv trafic de influenta si dare de mita) si altii.

acum 85 luni (17 Aug 2015)

La alegerile locale din 2016, primarii si sefii de CJ-uri cu dosare penale vor fi sprijiniti de partid sa obtina un nou mandat atat timp cat sunt bine plasati in sondaje. La urma urmei, daca avem un prim-ministru in functie inculpat intr-un dosar penal, de ce ne-am impiedica in criterii de integritate cand vine vorba de administratia publica locala, nu?

Confirmarea publica a informatiei ca social-democratii penali au primit unda verde sa candideze in 2016 a venit de la secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu. "Plecam de la prezumtia de nevinovatie. Nu pot sa-mi bat acolo joc de sute de mii de voturi intr-un judet ca acesta, cand oamenii gandesc altceva", a explicat Stefanescu rationamentul PSD.

Cu alte cuvinte, conteaza prea putin spre deloc ca unii alesi locali social-democrati au unul, doua sau chiar sase dosare (cum este cazul lui Nicusor Constantinescu, seful CJ Constanta), ca sunt acuzati de tot felul de fapte de coruptie si ca unii dintre ei au deja condamnari in prima instanta (daca ar avea condamnari definitive, chiar si cu suspendare, acestea sunt insotite, de regula, de unele interdictii de a mai ocupa functii publice).

Dupa cum a prezentat "Romania libera" in mai multe randuri, zeci de sefi de consilii judetene si primari de municipiu resedinta de judet (la care se adauga, probabil, alte cateva zeci de consilieri judeteni si locali) au probleme de natura penala, in diferite stadii - urmarire penala, trimitere in judecata sau chiar condamnare in prima instanta. Pe 20 martie 2015 a fost trimis in judecata, impreuna cu fiica sa si alte persoane, pentru luare de mita si abuz in serviciu, dupa ce a favorizat o firma. Un indiciu in acest sens poate fi gasit si in declaratiile de ieri ale lui Codrin Stefanescu: "La Pitesti, PSD, pe oricine ar arunca in lupta, pleaca de la 55% (...) pentru ca oamenii gandesc la nivel teritorial altfel decat vedem noi lucrurile de la Bucuresti". Constantinescu, aflat in functie din 2004, si-... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro