PSD amana revocarea lui Zgonea: Nu sustinem un alt presedinte al Camerei Deputatilor pana la alegerile locale

PSD amana revocarea lui Zgonea: Nu sustinem un alt presedinte al Camerei Deputatilor pana la alegerile locale

Intr-adevar, CCR, inca din 2005, cand alianta PNL-PD voia sa-l debarce pe Adrian Nastase de la sefia Camerei Deputatilor, a decis ca presedintele Camerei nu poate fi revocat decat la solicitarea grupului care l-a propus, desi in Regulament scria ca presedintele poate fi revocat cu votul majoritatii deputatilor. Au mai trecut trei ani si Regulamentul a ramas in continuare la prevederea de dinainte de 2005, care stipula ca presedintele Camerei poate fi schimbat cu majoritate de voturi - deci nu se pomenea nimic de grupul parlamentar. Asadar, decizia CCR din 2005 (care prevede ca presedintele Camerei poate fi revocat doar de grupul care l-a propus), de care aminteste azi Liviu Dragnea, a fost transpusa in Regulament anul trecut, chiar de majoritatea PSD.

acum 91 luni (16 May 2016)

"Asteptam sa se modifice Regulamentul, vom depune cererea de revocare si vor cadea toate mastile. E vorba de probleme admnistrative", a spus Liviu Dragnea, la sediul PSD.

Liderul PSD a vorbit ;i despre vizita ambasadorului SUA, Hans Klemm, facuta lui Valeriu Zgonea, Dragnea a raspuns: "A fost o vizita institutionala la presedintele Camerei Deputatilor. Curiozitatea la care ma refeream este ca domnul Zgonea nici macar nu a votat aceasta lege, dar discuta despre ea si se lauda cu ea.

Intrebat daca intalnirea cu Zgonea a reprezentat un semnal de sustinere pentru preseidntele Camerei Deputatilor, Dragnea a spus: "Nu stiu sa fie vreun membru al Ambasadei SUA membru al PSD. "Propunerea de revocare se face in scris de catre liderul grupului parlamentar caruia ii apartine presedintele", spune articolul 26. De fapt, timpul prezent al verbului a facut imposibila schimbarea lui Zgonea, pentru ca, in momentul in care a fost exclus din PSD, Valeriu Zgonea a fost exclus automat si din grupul parlamentar al PSD din Camera Deputatilor.

Potrivit unor surse politice, PSD planuieste rescrierea articolului 26, in felul urmator: "Propunerea de revocare se face in scris de catre liderul grupului parlamentar care a propus presedintele". Caci grupul PSD l-a propus pe Valeriu Zgonea pentru functia de presedinte al Camerei in decembrie 2012, dupa alegerile parlamentare. Modificarea Regulamentului ar fi doar o formalitate, pentru ca PSD are nevoie de majoritate calificata ( 50%+1 din numarul total al deputatilor), majoritate pe care o strange lejer cu ajutorul UNPR si ALDE.

Argumente mincinoase

Ca sa nu para ca modifica Regulamentul pentru un singur om, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a nascocit un argument: Regulamentul Camerei Deputatilor nu este pus in acord cu deciziile CCR. "Eu am vorbit cu colegii mei de la Camera Deputatilor sa nu mai declanseze proceduri care se pot bloca la dom... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro