PSD a indatorat tara cu 10 miliarde de euro in 7 luni. Ca sa satisfaca promisiunile electorale, Guvernul creste salarii si pensii din imprumuturi

"Pentru luna iunie 2017 (date estimate) se situeaza la un nivel de 38,1% din PIB, net inferior plafonului de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastrich", a transmis Ministerul de Finante.

acum 83 luni (28 Aug 2017)

Pentru anul 2017, Ministerul de Finante preconiza ca valoarea imprumuturilor contractate de Guvern va fi de aproximativ 68,6 miliarde de lei. Insa, doar in primele sapte luni de guvernare PSD, s-au luat deja imprumuturi de peste 10,2 miliarde de euro.

"Trebuie precizat ca datoria este angajata in conformitate cu Programul Indicativ de Finantare pentru anul 2017, care poate fi consultat pe site-ul MFP, iar contractarea imprumuturilor pentru finantarea deficitului bugetar, refinantarea altor imprumuturi ajunse la scadenta si finantarea unor proiecte de dezvoltare au devenit o practica uzuala pentru multe state membre UE", a transmis Ministerul de Finante, la solicitarea "Romaniei libere". "Pentru luna iunie 2017 (date estimate) se situeaza la un nivel de 38,1% din PIB, net inferior plafonului de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastrich", a transmis Ministerul de Finante.

Ceea ce inseamna ca, la finalul primelor sase luni din 2017, Guvernele PSD au avut nevoie de mai multi bani decat a avut nevoie Guvernul Ciolos pentru tot anul 2016.

Citeste textul integral in editia print de luni a ziarului Romania libera, disponibila la toate chioscurile de difuzare a presei si prin abonament! ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro