PSD a inceput negocierile si cu ALDE pentru incheierea unui acord. Tariceanu nu vrea sa accepte conditiile lui Dragnea privind alegerea primarilor intr-un tur

PSD a inceput negocierile si cu ALDE pentru incheierea unui acord. Tariceanu nu vrea sa accepte conditiile lui Dragnea privind alegerea primarilor intr-un tur

"Va pot spune ca o sa semnam, am pregatit un proiect, discutam in momentul de fata pe marginea unui proiect de acord. Liviu Dragnea si Gabriel Oprea au semnat protocolul de colaborare in forma dorita de social-democrati, care nu prevede niciun angajament din partea PSD de a cara in spate UNPR la alegerile parlamentare. Inainte cu o zi de semnarea protocolului, o majoritate covarsitoare a senatorilor a incuviintat cererea DNA de urmarire penala a lui Gabriel Oprea, o pata uriasa pe haina sa de general.

acum 91 luni (5 Feb 2016)

"Va pot spune ca o sa semnam, am pregatit un proiect, discutam in momentul de fata pe marginea unui proiect de acord. Acordul, in principiu, traseaza cadrul unei posibile colaborari pentru alegerile locale si pentru mai departe, posibil si parlamentare, nu stiu inca, o sa vedem, negociem", a spus Tariceanu intr-o conferinta de presa la Parlament.

In ceea ce priveste protocolul semnat intre PSD si UNPR, Tariceanu a spus ca nu a fost interesat de un acorrd cu UNPR pentru ca nu a considerat util un acord tripartit, ci bipartit.

Liviu Dragnea si Gabriel Oprea au semnat protocolul de colaborare in forma dorita de social-democrati, care nu prevede niciun angajament din partea PSD de a cara in spate UNPR la alegerile parlamentare.

Santajul lui Oprea nu a tinut

Pactul dintre Oprea si Dragnea prevede libertatea si nu obligativitatea ca organizatiile celor doua partide sa incheie aliante la nivel local. In functie de rezultatele de la alegerile locale, PSD si UNPR vor stabili, ulterior, conditiile cu privire la participarea in comun la alegerile parlamentare. Insa, PSD nu mai are nevoie de UNPR dupa alegerile locale, cand, fara o asumare scrisa, va putea sa se descotoroseasca de UNPR definitiv. Legea actuala avantajeaza PSD, care si-ar pastra zestrea de primari daca ramane un singur tur de scrutin la alegerile locale din iunie.

In aceste conditii, Gabriel Oprea l-a santajat pe Liviu Dragnea cu trecerea de partea PNL in Parlament daca PSD nu isi ia promisiunea scrisa ca va participa pe liste comune cu UNPR la alegerile parlamentare. Potrivit unor surse din PSD, Gabriel Oprea a cerut si 35 de locuri eligibile la alegerile parlamentare, ceea ce inseamna 7,5% din numarul total de locuri al viitorului Legislativ. Din moment ce nici PSD nu sunt trecute un numar de locuri eligibile, nici pentru UNPR nu sunt trecute", a explicat Liviu Dragnea.

Fara UNPR si cu primarii protejati... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro