PSD a devenit Partidul Sultanului Dragnea. "PSD are un singur candidat la presedintie"

PSD a devenit Partidul Sultanului Dragnea.

Grupurile de influenta din interiorul PSD nu erau, ele insele, modele pentru o societate democratica (imi permit sa fac aceasta apreciere pentru ca unii dintre ei au fost destul de convingator descrisi de jurnalisti ca apartinand castei baronilor locali). Exista - daca am pomenit-o pe doamna Firea - o posibila fisura in diagnosticul de sultan pe care l-am administrat domnului presedinte PSD Liviu Dragnea: domnia-sa a promovat la conducerea partidului social democrat principiul egalitatii de sanse pe criteriul de gen: a impus ca 50% din conducerea partidului sa fie femei. campania merge brici cu o mass-media pe care o controleaza direct si cu ajutorul unor institutii de control al mass media - mecanisme pe care le-a cladit cu rabdare timp de ani de zile.

acum 9 luni (13 Mar 2018)

Nu tin minte cum a fost partidul asta cand era condus de inegalabilul Ion Iliescu, dar de la el incoace, in ultimii 20 de ani, deciziile politice ale partidului erau produsul interactiunii mai multor protagonisti. Grupurile de influenta din interiorul PSD nu erau, ele insele, modele pentru o societate democratica (imi permit sa fac aceasta apreciere pentru ca unii dintre ei au fost destul de convingator descrisi de jurnalisti ca apartinand castei baronilor locali). Baronii din partid erau dansii emanatia cate unei feude care nu avea nimic de-a face cu democratia, dar pusi alaturi si luptandu-se intre ei pentru promovarea sau blocarea diferitele politici publice, generau un proces democratic care proteja partidul de excese autoritare.

Acest tip de functionare interna ar fi putut fi descris de amatorii sintagmei "statului paralel" ca fiind "partidul paralel". Intoleranta fata de opinii diferite de ale lui este un sindrom tipic oricarui baron local. Alergia fata de institutii care au reguli de functionare diferite de vointa partidului face ca institutiile cu pricina sa fie trecute pe lista neagra a "statului paralel". In PSD, controlul intre puterile interne a fost eliminat, prin eliminarea aproape a tuturor celor care ar fi putut sa propuna solutii care sa nu fi fost anterior agreate de Dragnea.

Partidul are nevoie de femei adevarate, asa cum le stie Dragnea din mosi stramosi: cu mici - dar importante - exceptii, femeile care au fost promovate in conducerea partidului PSD sunt acolo nu pentru a avea acces egal la decizii, ci pentru obedienta.

Ceea ce a facut presedintele inscaunat ca sultan prin ceremonialul de duminica ilustreaza perfect stilul de conducator al lui Dragnea. DNA, sistemul de justitie, SPP, SRI, SIE, Consiliul National al Audiovizualului, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, TVR sunt deja pe masa de lucru a presedintelui PSD. Evident ca pentru a izbandi e nevoie ca PSD sa reuseasca sa ramana un partid su... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro