Pruna, despre atacurile lui Basescu la adresa Laurei Kovesi: Intunecare temporara a ratiunii, justificata numai prin implicarea in fapte penale

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, spune, intr-un interviu acordat News.ro, că recentele atacuri ale fostului preşedinte Train Băsescu asupra şefei DNA Laura Kovesi sunt de neinţeles din moment ce tot el a numit-o la şefia parchetului anticorupţie şi că ia acest lucru ca pe o intunecare temporară a raţiunii, care se justifică numai prin implicarea, efectivă sau potenţială, in fapte penale. Acum imi explic de ce Ponta s-a indurat să o propună pe Kovesi Intrebată despre declaraţiile din ultimele zile ale politicienilor, despre autodenunţul de marţi al deputatului Sebastian Ghiţă şi despre plangerile făcute procurorilor, Raluca Prună a răspuns: "Pentru mine este intr-un fel surprinzător, intr-un fel deloc, să văd că politicieni care au ocupat funcţii inalte in statul roman, care au fost in poziţia de a face chiar propuneri şi chiar numiri la varful magistraturii, vin acum şi ii contestă pe cei pe care i-au propus sau i-au numit.

acum 45 luni (28 Sep 2016)

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, spune, intr-un interviu acordat News.ro, că recentele atacuri ale fostului preşedinte Train Băsescu asupra şefei DNA Laura Kovesi sunt de neinţeles din moment ce tot el a numit-o la şefia parchetului anticorupţie şi că ia acest lucru ca pe o intunecare temporară a raţiunii, care se justifică numai prin implicarea, efectivă sau potenţială, in fapte penale.

Citeşte şi: Traian Băsescu, despre autodenunțul lui Sebastian Ghiță: Ştiam că despre falsificarea raportului ştiau Costoiu, Ponta, Coldea şi că este implicat şi Ghiţă. Acum imi explic de ce Ponta s-a indurat să o propună pe Kovesi

Intrebată despre declaraţiile din ultimele zile ale politicienilor, despre autodenunţul de marţi al deputatului Sebastian Ghiţă şi despre plangerile făcute procurorilor, Raluca Prună a răspuns: "Pentru mine este intr-un fel surprinzător, intr-un fel deloc, să văd că politicieni care au ocupat funcţii inalte in statul roman, care au fost in poziţia de a face chiar propuneri şi chiar numiri la varful magistraturii, vin acum şi ii contestă pe cei pe care i-au propus sau i-au numit. E păcat că lucrurile se intamplă aşa şi eu sper că magistraţii care sunt atacaţi să nu se lase impresionaţi de acest lucru". "Este regretabil pentru mine să văd un preşedinte care a setat agenda anticorupţie, lucru adevărat, cel puţin in primul său mandat, să-l văd acum că, din motive pe care nu le inţeleg, demolează toate premisele acestui mandat", a completat Raluca Prună.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că, in 2012, a participat la falsificarea unui raport care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat. Am date şi informaţii pe care vreau să le aduc la cunoştinţă procurorilor de la Parchetul General.

Deputatul a mai susţinut că actualul procuror şef al DNA a ştiut, la... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro