Pruna: "Beneficiul pentru toate lucrarile scrise in puscarii va fi de 20 de zile!"

Pruna:

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a afirmat, pentru Agerpres, ca va propune mentinerea dispozitiei privind reducerea pedepsei pentru detinutii care au scris carti, insa pozitia Ministerului Justitiei va fi sa se reintoarca la textul asa cum a fost el formulat atunci cand Legea 254/2013 a fost elaborata, respectiv ca beneficiul primit pentru toate lucrarile este de 20 de zile.

acum 80 luni (11 Jun 2016)

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a afirmat, pentru Agerpres, ca va propune mentinerea dispozitiei privind reducerea pedepsei pentru detinutii care au scris carti, insa pozitia Ministerului Justitiei va fi sa se reintoarca la textul asa cum a fost el formulat atunci cand Legea 254/2013 a fost elaborata, respectiv ca beneficiul primit pentru toate lucrarile este de 20 de zile. (...) Pentru ca nu am gasit argumente suficiente pentru abrogare din partea institutiilor cu care lucram, vom mentine aceasta dispozitie si stirea pe care o dau este ca cel mai probabil - eu trebuie sa depun acest proiect guvernului, pozitia Ministerului Justitiei va fi sa se reintoarca la textul asa cum a fost el formulat atunci cand Legea 254/2013 a fost elaborata. Si textul guvernului atunci spunea ca beneficiul primit pentru toate lucrarile, pentru lucrari stiintifice, deci asta inseamna pentru toate lucrarile, este de 20 de zile.

"Vom introduce un control de stiintificitate a lucrarii odata ce a fost elaborata'"

Ea explica ca, de la momentul la care Guvernul prin ordonanta a decis suspendarea, s-a inceput sa se lucreze intr-un grup de lucru din care au facut parte si reprezentanti ai sistemului judiciar, ai CSM-ului care s-au opus abrogarii, si cu Ministerul Educatiei, in masura in care verificarea caracterului stiintific nu poate fi facut altfel decat prin structuri ale acestui minister. Am avut aceste discutii si exista o opinie conturata cum ca, in fine, avem un procedeu care va fi mai riguros pentru controlul stiintificitatii, in sensul ca daca pana acum iti trebuia numai semnatura unui conferentiar sau a unui profesor universitar care sa ateste ca tema este relevanta pentru un domeniu, dupa care nimeni nu mai controla lucrarea ca atare, noi acum vom introduce si un control de stiintificitate a lucrarii odata ce a fost elaborata'", a precizat Pruna. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro