Proxenetul care livra prostituate fotbalistilor Papp si Balace, capturat la Vama Bors

Proxenetul care livra prostituate fotbalistilor Papp si Balace, capturat la Vama Bors

Barbatul de 50 ani, condamnat de Tribunalul Vaslui de doua ori, in ultima luna, pentru trafic de minore si trafic de persoane, a fost prins in timp ce incerca sa intre in Romania, intr-un autocar, duminica, 7 iunie. Pedeapsa record la Tribunalul Vaslui: 21 de ani de inchisoare pentru proxenetul care a transformat mai multe minore din centrele de plasament in sclave sexuale Interlopul vasluian suspectat ca desfasura afaceri ilegale cu soferul fostului consul de la Milano, trimis in judecata pentru trafic de persoane Cum au permis judecatorii vasluieni sa le scape un proxenet printre degete.

acum 67 luni (11 Jun 2015)

Barbatul de 50 ani, condamnat de Tribunalul Vaslui de doua ori, in ultima luna, pentru trafic de minore si trafic de persoane, a fost prins in timp ce incerca sa intre in Romania, intr-un autocar, duminica, 7 iunie.

Adus sub escorta la Vaslui, Rusu a declarat anchetatorilor ca, de fapt, a venit a venit in Romania, din Franta, cu intentia de a se preda. Marti, acesta a fost prezentat judecatorilor Curtii de Apel Iasi, pentru confirmarea mandatului de arestare emis pe numele sau, in lipsa, pe data pe 6 mai, ca urmare a incalcarii masurii controlului judiciar. Anterior, pe 10 mai, acesta a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, intr-un alt dosar de trafic de persoane, in care a fost judecat de alaturi de un alt vasluian, Radu Duta, zis Bureata.

Eliberat din arest in mai anul trecut, Viorel Rusu a fost judecat sub control judiciar, insa a incalcat in mod constat interdictiile impuse, procurorii solicitand in timpul procesului de doua ori rearestarea sa.

"Incepand cu 27 aprilie, barbatul in varsta de 50 ani nu s-a mai prezentat la Politie in cadrul programului de supraveghere. Politistii din cadrul Biroului de supraveghere au adus la cunostinta instantelor ca barbatul aflat sub incidenta controlului judiciar nu respecta obligatiile stabilite de instanta", a precizat Alina Tonica, responsabil mass media din cadrul Inspecoratului de Politie al Judetului Vaslui.

Rusu a fost acuzat de procurori ca alegea clientii victimelor din randul oamenilor de afaceri din oras sau printre fotbalisti.

Pe langa condamnarea de zece ani, Viorel Rusu a fost obligat de judecatorii Tribunalului Vaslui sa achite la doua dintre victime suma 180.000 de euro, cu titlu de daune materiale, bani pe care acesta i-a obtinut din exploatarea sexuala a celor doua fete.

Mai puteti citi:

Dosar exploziv de trafic de persoane. Printre persoanele implicate se nu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro