PROTV anuleaza "Omul care aduce cartea", dupa 16 ani. Care au fost motivele

Criticul literar Dan C.Mihăilescu a anunțat,luni, pe blogul său, că a fost anunțat de PROTV că emisiunea "Omul care aduce cartea" a fost scoasă de pe post, după 16 ani de emisie.

acum 55 luni (7 Dec 2015)

Criticul literar Dan C.Mihăilescu a anunțat,luni, pe blogul său, că a fost anunțat de PROTV că emisiunea "Omul care aduce cartea" a fost scoasă de pe post, după 16 ani de emisie.

Lui Mihăilescu i s-ar fi spus că emisiunea poate rula in continuare, dacă găsește un sponsor "de talia BNR, BOR, British Council și altele asemenea" și că este "depășit flagrant" de această cerință a PROTV. De asemenea, el a acuzat și numeroase "semne de șubrezire a statutului emisiunii": "schimbări frecvente ale zilei sau orei de filmare, defecţiuni tehnice, săptămani sărite, emisiuni dispărute, amanate, dublu difuzate, ştergerea intregii arhive din reţeaua online". Mihăilescu a mai povestit, pe blog, și despre presiunile ca emisiunea să fie sponsorizată editorial sau să fie cumpărată de vreunul din lanțurile de librării Diverta, Humanitas sau Cărturești și că motivul pentru care nu a fost de acord a fost pentru a nu exista nici un amestesc in politica editorială a emisiunii. (...) Pro Tv a iniţiat-o, Pro Tv m-a extras din hibernarea scriitoricească, astfel incat Pro Tv avea tot dreptul să pună capăt acestui lux cultural excesiv in peisajul mediatic al "vicleimului valah", ca să folosesc o formulă dragă "conului Costică Argetoianu". Am filmat inclusiv emisiunile din 30 şi 31 decembrie 2015 şi mă amuz cu tandreţe la gandul că ultima inregistrare are ca subiect o enciclopedie universală a vinului, ca semn de impărtăşire intru bucurie şi nădejde", a conchis criticul, pe blogul său. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro