Protocolul pentru construirea moscheii din Bucuresti a fost semnat

Protocolul pentru construirea moscheii din Bucuresti a fost semnat

Secretarul de stat Victor Opaschi, de la Secretariatul de Stat pentru Culte, si muftiul Muurat Iusuf, au semnat protocolul de predare-preluare prin care Muftiatul Cultului Musulman din Romania a primit in concesiune, pe o durata de 49 de ani, un teren de 11.295 de metri patrati situat pe bulevardul Expozitiei, scrie Mediafax. Respectarea destinatiei terenului va fi monitorizata de Secretariatului de Stat pentru Culte pana la expirarea protocolului, in conditiile in care "se interzice vanzarea, instrainarea sub orice forma, incheierea vreunui pact de optiune, a unei promisiuni unilaterale sau bilaterale de vanzare a imobilului, constituirea vreunui drept de preemtiune, servituti, clauze de uzufruct, constituirea oricarei forme de aport al vreunei societati comerciale, asociatii sau fundatii".

acum 106 luni (28 Jul 2015)

Secretarul de stat Victor Opaschi, de la Secretariatul de Stat pentru Culte, si muftiul Muurat Iusuf, au semnat protocolul de predare-preluare prin care Muftiatul Cultului Musulman din Romania a primit in concesiune, pe o durata de 49 de ani, un teren de 11.295 de metri patrati situat pe bulevardul Expozitiei, scrie Mediafax.

Conform protocolului, Muftiatul Cultului Musulman este obligat sa informeze Secretariatul de Stat pentru Culte, la fiecare trei luni, despre stadiul lucrarilor si sursele de finantare a lucrarii despre care muftiul a declarat ca, cel mai probabil, o parte din bani vor veni de la Guverul turc, iar o alta parte a sumei va fi obtinuta din donatii.

Potrivit documentului, moscheea va avea, pe langa cladirea propiu-zisa a lacasului de cult, mai multe anexe in care va functiona un loc pentru spalari rituale, o casa parohiala, o biblioteca si un centru de asistenta sociala.

Respectarea destinatiei terenului va fi monitorizata de Secretariatului de Stat pentru Culte pana la expirarea protocolului, in conditiile in care "se interzice vanzarea, instrainarea sub orice forma, incheierea vreunui pact de optiune, a unei promisiuni unilaterale sau bilaterale de vanzare a imobilului, constituirea vreunui drept de preemtiune, servituti, clauze de uzufruct, constituirea oricarei forme de aport al vreunei societati comerciale, asociatii sau fundatii". Liderul musulman precizeaza ca moscheea, care ar urma sa aiba aproximativ 1.500 de locuri, va avea de asemenea si anexe, inclusive o cantina sociala cu o suta de locuri si doua sali de curs pentru predarea Coranului.

In schimbul terenului de la Romexpo, autoritatile de la Ankara au promis punerea la dispozitie, la Istanbul, a unor terenuri pentru construirea unei biserici romanesti si a unui cimitir, pentru romanii care traiesc acolo, adauga muftiul Iusuf, citat de Agerpres. Basescu a sustinut de mai multe ori ca o ast... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro