Protestele au continuat in Iran, in ciuda apelului la calm al presedintelui. Mai multe cladiri publice au fost incendiate, accesul la retelele sociale, limitat VIDEO

Protestele au continuat in Iran, in ciuda apelului la calm al presedintelui. Mai multe cladiri publice au fost incendiate, accesul la retelele sociale, limitat VIDEO

Mici manifestatii au avut loc de asemenea in orasele din provincie, intre care Kermanshah (vest), Shahin Shahr (langa Isfahan), Takestan (nord), Zanjan (nord), Izeh (sud-vest), unde - conform imaginilor video postate online de media si retelele de socializare- centre religioase, cladiri publice, banci sau sedii ale Basij (militia islamica) au fost atacate si uneori incendiate. "Locuitorii din Izeh au manifestat ca si altii din alte localitati, impotriva dificultatilor economice, din pacate, doi oameni au fost ucisi si altii raniti (...) Nu stiu daca focurile de arma au venit de la fortele de ordine sau protestatari ", a spus Hedayatollah Khademi.

acum 29 luni (1 Jan 2018)

La Teheran, politia a folosit la gaze lacrimogene si tunuri cu apa pentru a dispersa un mic grup de manifestanti care a lansat sloganuri ostile puterii in cartierul unde se afla Universitatea.

Mici manifestatii au avut loc de asemenea in orasele din provincie, intre care Kermanshah (vest), Shahin Shahr (langa Isfahan), Takestan (nord), Zanjan (nord), Izeh (sud-vest), unde - conform imaginilor video postate online de media si retelele de socializare- centre religioase, cladiri publice, banci sau sedii ale Basij (militia islamica) au fost atacate si uneori incendiate. Manifestantii au atacat si incendiat de asemenea masini ale politiei.

Patru persoane ucise

Un Izeh, doi protestatari au fost ucisi, a declarat un deputat local Hedayatollah Khademi, citat de agentia ILNA, apropiata de reformatori. "Locuitorii din Izeh au manifestat ca si altii din alte localitati, impotriva dificultatilor economice, din pacate, doi oameni au fost ucisi si altii raniti (...) Nu stiu daca focurile de arma au venit de la fortele de ordine sau protestatari ", a spus Hedayatollah Khademi. "Cladirile publice, centrele religioase si bancile au fost atacate, iar unele au fost arse.

Potrivit acestuia, demonstrantii au confiscat un camion al pompierilor si l-au lansat i-au dat drumul sa se deplaseze din varful unei pante.Vehiculul a lovit un barbat in varsta si un adolescent care au fost ucisi deopotriva", a adaugat el.

"Au existat tulburari in orasele Nurabad, Doroud si Khorramabad (...) si scandalagii au fost arestati", a spus Habibollah Khojastehpour, guvernatorul adjunct al provinciei Lorestan (vest ), potrivit agentiei Mehr. Zece protestatari au fost arestati si in Oroumieh (nord-vest), a declarat un oficial local citat de Mehr. Agenti (de securitate) au fost raniti", a declarat prefectul din Dorud la televiziunea de stat.

Potrivit acestuia, manifestanti au capturat un camion de pompieri... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro