Proteste in Bucuresti impotriva modifcarii Legilor Justitiei

Cateva mii de persoane, conform unor surse din Jandarmerie, protesteaza duminica seara in Piata Victoriei din Capitala fata proiectul de modificare a Legilor Justitiei. Asta inseamna ca un borfas, condamnat penal, poate decide soarta romanilor si ii va reprezenta pe acestia", se motiveaza pe paginile de Facebook marsul intitulat "Nu vrem sa fim o natie de hoti!".

acum 46 luni (5 Nov 2017)

Cateva mii de persoane, conform unor surse din Jandarmerie, protesteaza duminica seara in Piata Victoriei din Capitala fata proiectul de modificare a Legilor Justitiei.

Protestatarii continua sa soseasca, sunt de toate varstele, poarta steaguri tricolore, au vuvuzele si tobe, dar si pancarte pe care se pot citi sloganuri precum: "Jos PSD, ciuma rosie", "Vrem justitie independenta", "Ce asteptati, o noua dictatura?", "Democratia este sub asediu", "Alegeri anticipate". Aviatorilor de la Monumentul Eroilor Aerului si pe bf.

Protestul a fost anuntat pe retelele de socializare atat pentru Bucuresti, cat si pentru mai multe orase din tara si in diaspora.

"Proiectul de modificare al Legilor Justitiei a ajuns deja in Parlament si urmeaza sa fie supus dezbaterii si votului in plen. Numirea procurorilor sefi de catre ministru, fara control din partea presedintelui inseamna ca DNA se va intoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Daca acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament, ar insemna un dezastru pentru Romania si cetatenii ei. De la magistrati la presedinte si Comisia Europeana, cu totii s-au pozitionat impotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi sa actioneze si sa nu legitimeze incercarea coruptilor de a controla Justitia. Luni, senatorii juristi au dat un raport negativ unui proiect de lege care-i impiedica pe cei condamnati penal sa ocupe functia de presedinte al statului. Asta inseamna ca un borfas, condamnat penal, poate decide soarta romanilor si ii va reprezenta pe acestia", se motiveaza pe paginile de Facebook marsul intitulat "Nu vrem sa fim o natie de hoti!". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro