Proteste fata de gratiere anuntate in Capitala si zeci orase din tara, precum si in diaspora

Proteste fata de gratiere anuntate in Capitala si zeci orase din tara, precum si in diaspora

Proiectul OUG promovat de Ministerul Justitiei prevede gratierea integrala a pedepselor de pana la cinci ani precum si jumatate din pedeapsa femeilor gravide, a celor care au in intretinere copii sub cinci ani, a celor cu varste de peste 60 de ani, precum si a celor cu boli incurabile in faze terminale. Proiectul de OUG care modifica prevederi din Codul Penal si din Codul de Procedura Penala ia in calcul pagubele materiale mai mari de 200.000 de lei in cazul abuzului in serviciu, reducand de la sapte la trei ani de detentie nivelul maxim al pedepsei si eliminand sanctiunea cu interdictia privind ocuparea unei functii publice.

acum 65 luni (29 Jan 2017)

Manifestantii spun ca vor sa "viziteze" Guvernul, Ministerul Justitiei, CNA si sediul Avocatului Poporului.

Pana la aceasta ora, peste 10.000 de oameni si-au anuntat intentia de a protesta, atat in Capitala, dar si in mai multe orase din tara.

IASI Un protest impotriva proiectului de gratiere va avea loc la Iasi, manifestantii fiind asteptati in Piata Unirii.

SUCEAVA Si la Suceava este anuntat un protest, in fata sediului Prefecturii, incepand cu ora 17.00, dupa ce duminica trecuta 200 de oameni au manifestat in acelsi loc. Protestul este anuntat pentru ora 18.00, iar locul de intalnire propus de initiatori este platoul din fata Casei de Cultura din Alexandria.

BRASOV Potrivit postarilor de la Facebook protestul va incepe la ora 18.00 la Prefectura.

BRAILA Sa spunem NU legilor cu dedicatie, sa spunem NU coruptiei, sa spunem DA statului de drept, sa le aratam ca ne pasa! Acesta este indemnul care circula pe retelele de socializare, in Braila, chemand cat mai multi participanti la o adunare de protest programata pentru duminica, 29 ianuarie, pe platoul din Piata Independentei, intre orele 17.30 - 20.30.

PLOIESTI A treia runda de proteste impotriva legii amnistiei si gratierii este anuntata, duminica seara, incepand cu ora 17.00, la Ploiesti, in piateta din fata sediului Palatului Administrativ.

GALATI Galatenii vor iesi din nou in strada duminica, 29 ianuarie 2017, de la ora 17,00.Potrivit unor estimari ale liderilor actiunii, cateva sute de oameni sunt asteptati la protest.

Manifestatii de strada mai sunt anuntate si in Arad, Bacau, Baia Mare, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Pitesti, Sibiu, Satu Mare, Targu Jiu, Turda, Ramnicu Valcea.

De asemenea, sunt anuntate proteste si in diaspora, la Londra, Paris, Bruxelles, Bordeaux, Copenhaga, Hamburg si Zurich.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro