Proteste de amploare in SUA impotriva brutalitatii politiei

In cadrul unei conferinte de presa organizata dupa summitul de la Varsovia, presedintele Barack Obama a vorbit pe larg despre situatia tensionata din Statele Unite."In primul rand, pe cat de dureroasa a fost aceasta saptamana, cred cu tarie ca America nu este atat de divizata cum unii au sugerat," a declarat presedintele american.

acum 92 luni (10 Jul 2016)

Nemultumirea populatiei din SUA fata de brutalitatea politiei americane a luat amploare ieri, cand in mai multe orase oamenii au iesit in strada, relateaza Reuters, citat de Mediafax.

Protestele au fost organizate dupa ce doua persoane de culoare au fost impuscate mortal de ofiterii de politie, in doua incidente separate.

Politia din St. Paul a fost nevoita sa intervina dupa ce protestatarii au blocat o artera importanta a orasului si au inceput sa aruncat cu pietre, sticle si bucati de metal spre fortele ordine, ranind cel putin trei ofiteri, au anuntat autoritatile.

Incaierari intre politisti si demonstranti, inclusiv activisti de culoare din cadrul organizatiei radicale Black Panther, dintre care unii inarmati cu arme de foc, s-au inregistrat si la Baton Rouge.

Peste o mie de persoane s-au strans si in New York, unde au blocat circulatia pe Fifth Avenue.

Situatia a ramas tensionata la Dallas si sambata, sediul politiei si blocurile din jur fiind izolate, iar echipele de interventie SWAT au fost desfasurate dupa ce politia a primit o amenintare anonima care viza ofiterii din oras.

In cadrul unei conferinte de presa organizata dupa summitul de la Varsovia, presedintele Barack Obama a vorbit pe larg despre situatia tensionata din Statele Unite."In primul rand, pe cat de dureroasa a fost aceasta saptamana, cred cu tarie ca America nu este atat de divizata cum unii au sugerat," a declarat presedintele american. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro