Proteste anuntate in mai multe orase din tara si strainatate pentru duminica seara

Proteste anuntate in mai multe orase din tara si strainatate pentru duminica seara

Aceste propuneri au provocat critici atat din partea presedintelui Klaus Iohannis, cat si din partea CSM, DIICOT si a Parchetului General, care au reclamat ca nu au vacut proiectele de lege, acestea nefiind facute publice pe site-ul ministerului. Astfel, procurorul general, adjunctul acestuia si sefii DNA si DIICOT vor fi numiti de Sectia pentru procurori a CSM, la propunerea ministrului Justitiei, si nu a presedintelui, cum este acum, iar mandatul acestora va fi de 4 ani, si nu de 3 ani, ca in prezent.

acum 34 luni (27 Aug 2017)

Pe retelele de socializare au fost create mai multe evenimente in mai multe orase din tara. Unul se intituleaza "Justitie independenta, nu stat subordonat" si este programat sa inceapa la ora 20.00, in Piata Victoriei. Presedintele ar putea fi exclus - conform proiectului ministrului Justitiei - din mecanismul de propunere a procurorilor-sefi ai Parchetului General, DNA si DIICOT. Suntem probabil cu totii obositi de atatea semnale de alarma, dar e momentul sa reactionam cat putem de ferm. De asemenea, organizatorii evenimentului propun romanilor ca la ora 21:00 sa aprinda o lumina - lanterna telefonului.

"Sunt persoane care nu pot ajunge in locatiile evenimentelor din tara si afara. Duminica, la ora 21, aprinde LED-ul telefonului , aprinde lanterna, oriunde, scoate-l pe geam, pe balcon, in statie, la mare, la munte, oriunde!", spun organizatorii protestelor.

Un alt eveniment, tot din Capitala, se numeste "Romanii apara Justitia de penali" si este programat sa aiba loc tot in Piata Victoriei.

Evenimente similare sunt anuntate in Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Fagaras, Iasi, Bacau, Galati, Constanta, Craiova, dar si la Milano, Munchen si Zurich.

Modificarile semnificative la cele trei legi ale justitiei anuntate, miercuri, de ministrul Tudorel Toader au determinat iesirea in strada a aproximativ doua sute de persoane in Capitala in aceasta saptamana. Modificarile vizeaza majorarea vechimii pentru promovarea magistratilor, dar si procedura de numire a sefilor instantelor si Parchetelor.

Aceste propuneri au provocat critici atat din partea presedintelui Klaus Iohannis, cat si din partea CSM, DIICOT si a Parchetului General, care au reclamat ca nu au vacut proiectele de lege, acestea nefiind facute publice pe site-ul ministerului.

Astfel, procurorul general, adjunctul acestuia si sefii DNA si DIICOT vor fi numiti de Sectia pentru ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro