Protest: Un barbat s-a suit pe cladirea CSM. Cere demisiile sefelor DNA si ICCJ

UPDATE: Bărbatul care care s-a urcat, marţi, cu un steag, pe clădirea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi a protestat impotriva mai multor şefi din justiţie a fost amendat cu suma de 700 de lei, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, informează Mediafax. Citeşte şi: Şefa ICCJ, Livia Stanciu, reacţionează la cererea lui Tăriceanu de a o demite Anchetatorii au menţionat in actul de sesizare a instanţei că probele administrate au arătat că faptele pe care Mariana Rarinca intenționa să le divulge cu privire la Livia Stanciu și la membrii familiei acesteia sunt imaginare, "intrucat nici persoana vătămată, nici soțul acesteia nu au avut și nu au vreo datorie față de inculpată".

acum 64 luni (2 Jun 2015)

UPDATE: Bărbatul care care s-a urcat, marţi, cu un steag, pe clădirea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi a protestat impotriva mai multor şefi din justiţie a fost amendat cu suma de 700 de lei, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, informează Mediafax.

Rarinca a fost arestată preventiv timp de şase luni, pentru ca ulterior să fie achitată de Curtea de Apel Bucureşti.

Citește și: Reacţia Liviei Stanciu, după declaraţiile premierului Victor Ponta

In timpul protestului, un bărbat s-a suit pe copertina de la intrare şi flutură steagul romanesc.

Oamenii scandează lozinci impotriva preşedintei Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, şi cer să i se facă dreptate Marianei Rarinca. De ce le acuză pe magistrate

Mariana Rarincă ar fi pretins de la preşedinta ICCJ 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare. Iniţial, femeia a fost condamnată la trei ani de inchisoare cu suspendare de Tribunalul Capitalei, dar Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a schimbat, sentinţa şi a achitat-o.

Dosarul in care Mariana Rarinca a fost acuzată de şantaj a fost trimis Tribunalului Bucureşti in 1 iulie 2014.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada august/septembrie 2013 - 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenințat-o pe Livia Stanciu, președintele Inaltei Curți de Casație și Justiție, cu darea in vileag a unor fapte imaginare, compromițătoare pentru aceasta și pentru soțul acesteia.

"In schimbul nedivulgării către presă a acestor informaţii, presupus compromiţătoare, inculpata Rarinca Mariana i-a pretins persoanei vătămate suma de 20.000 de euro", au scris procurorii in actul de sesizare a instanţei.

Amenințările cu divulgarea către presă a unor informații presupus compromițătoare şi cererea ca Livia Stanciu să ii dea 20.000 de euro drept compensație pentru "datorii" care a... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro