Protest spontan la Ministerul Finantelor. 22.000 de angajati din toata tara au oprit lucrul, nemultumiti din cauza Legii salarizarii

Peste 22.000 de angajati din cadrul Ministerului de Finante protesteaza, luni, fiind nemultumiti de Legea salarizarii, care, sustin sindicalistii, ar duce la micsorarea salariilor lucratorilor din domeniu, se arata intr-un comunicat de presa remis de SedLex. UPDATE 12.00: Salariatii Directiilor de taxe si impozite din cadrul primariilor din sectoarele 2, 3, 4 si 6 din Bucuresti, dar si cei din Primaria Ploiesti au oprit lucrul, luni dimineata, in solidaritate cu salariatii din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), protestand fata de propunerile din proiectul noii legi a salarizarii personalului platit din fonduri publice, potrivit Agerpres.

acum 35 luni (15 May 2017)

Peste 22.000 de angajati din cadrul Ministerului de Finante protesteaza, luni, fiind nemultumiti de Legea salarizarii, care, sustin sindicalistii, ar duce la micsorarea salariilor lucratorilor din domeniu, se arata intr-un comunicat de presa remis de SedLex. Protestatarii avertizeaza ca greva are o perioada nedeterminata de timp, ceea ce ar putea duce la "blocarea activitatii de colectare si a activitatilor de relatii cu publicul". Am depus la Guvern propunerile de modificare a legii, in sensul eliminarii discrepantelor si al mentinerii sporului de 15%. Le solicit si pe aceasta cale sa isi reia lucrul si ii asigur ca in calitatea mea de presedinte voi face demersurile necesare pentru ca nemultumirile lor sa fie auzite si sa gasim solutii in vederea bunei functionari a activitatii institutiei", a declarat, luni, Bogdan Nicolae Stan, presedintele ANAF, intr-un comunicat remis de institutie.

UPDATE 12.00: Salariatii Directiilor de taxe si impozite din cadrul primariilor din sectoarele 2, 3, 4 si 6 din Bucuresti, dar si cei din Primaria Ploiesti au oprit lucrul, luni dimineata, in solidaritate cu salariatii din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), protestand fata de propunerile din proiectul noii legi a salarizarii personalului platit din fonduri publice, potrivit Agerpres.

UPDATE 10.50: Salariatii sistemului vamal din Romania s-au solidarizat cu colegii din directiile regionale ale finantelor publice si incepand cu orele 10.00 vor declansa o actiune de protest sub forma "excesului de zel", potrivit Digi24. Controlul efectuat la frontiera nu se va mai face selectiv, potrivit analizei de risc, ci vor fi controlate toate mijloacele de transport. Guvernul Romaniei decat sa plateasca 35.000 de consultanti fiscali nou angajati, cu salarii de 10.000 lei, dublu fata de un salariat al sistemului Ministerului Finantelor Publice, mai bine ar plati decent cei 25.000 de salariati responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o inves... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro