Protest pentru Aeroportul Brasov. 200 de oameni au iesit in strada

Protest pentru Aeroportul Brasov. 200 de oameni au iesit in strada

Protestul a fost anuntat pe retelele de socializare si 200 de persoane au venit in aceasta seara in fata Prefecturii. Aceasta suma este necesara pentru terminalul de pasageri de 3600 de mp, turnul de control, parcarea de 163 de locuri si alte lucrarile necesare finalizarii investitiei cum ar fi caile de rulare, gardul, portile si toate drumurile din interiorul suprafetei aeroportului.

acum 62 luni (24 Sep 2017)

Protestul a fost anuntat pe retelele de socializare si 200 de persoane au venit in aceasta seara in fata Prefecturii. Procentul nu se refera la finantare pentru Aeroport unde Guvernul nu a dat niciun leu, ci la sumele alocate Consiliului Judetean la Ultima rectificare, adica 4,9 milioane de lei in loc de 25 de milioane. Consiliul Judetean a anuntat deja ca va lua bani de la investitii pentru a acoperi cheltuielile, fapt care inseamna banii nu vor merge la Aeroport.

Pana acum a fost construita de Consiliul Judetean doar pista aeroportului, care a costat 17 milioane de lei si sta nefolosita de trei ani. Din 2014 si pana acum nu s-a mai lucrat la aeroport pentru ca nu au fost bani. Potrivit devizului general intocmit de SC IPTANA SA in cadrul reactualizarii studiului de fezabilitate pentru etapa a III-a de realizare a Aeroportului International Brsov - Ghimbav, valoarea investitiei cu tot cu TVA este de 57.505.600 euro. Aceasta suma este necesara pentru terminalul de pasageri de 3600 de mp, turnul de control, parcarea de 163 de locuri si alte lucrarile necesare finalizarii investitiei cum ar fi caile de rulare, gardul, portile si toate drumurile din interiorul suprafetei aeroportului.

In 22 februarie 2017 Consiliul Judetean Brasov a lansat licitatia deschisa realizarea cailor de rulare, platformei de imbarcare-debarcare si extinderea retelelor de canalizare si drenaj aferente pistei de decolare-aterizare. De asemenea CJ a alocat in bugetul judetului pe 2017, 10 milioane de euro exclusiv pentru lucrarile la aeroport.

Desi exista studii clare ca un aeroport la Brasov ar avea cel putin 300.000 de pasageri pe an, acesta nu este o prioritate desi Brasovul este al doilea oras turistic al tarii. Cum ar fi Tulcea care avea nevoie de 6,1 milioane de euro sau Craiova, unde aeroportul ar putea fi modernizat cu 69 de milioane de euro. In masterplan mai era mentionat si Aeroportul de la Baia Mare care e... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro