Protest la una dintre fabricile Michelin. "Ne-au decis soarta cei din alte sindicate"

Protest la una dintre fabricile Michelin.

Cei aproape 400 de angajati ai fabricii Michelin Romsteel Cord din Zalau au reluat in aceasta dimineata lucrul dupa aproape trei zile in care au refuzat sa intre in sectiile de productie, in semn de protest fata de faptul ca revendicarile lor au fost ignorate in negocierea contractului colectiv de munca pe companie.

acum 72 luni (8 Mar 2018)

Cei aproape 400 de angajati ai fabricii Michelin Romsteel Cord din Zalau au reluat in aceasta dimineata lucrul dupa aproape trei zile in care au refuzat sa intre in sectiile de productie, in semn de protest fata de faptul ca revendicarile lor au fost ignorate in negocierea contractului colectiv de munca pe companie. Protestatarii au reclamat faptul ca liderii sindicatelor din celelelate doua fabrici pe care Michelin le detine in Romania - Silvania Zalau si Victoria Floresti - au semnat contractul colectiv de munca fara a tine cont de revendicarile salariatilor de la Cord.

"Legislatia in vigoare prevede ca negocierile pentru contractul colectiv de munca se poarta pe companie, nu pentru fiecare unitate de productie. In aceste conditii, soarta noastra a fost decisa de catre cei care conduc sindicatele din Silvania si Victoria, care au mai multi membri decat sindicatul nostru", ne-a spus un angajat al fabricii de cord metalic de la Zalau. Revendicarile protestatarilor

Lucratorii au cerut introducerea unei grile de salarizare, in functie de complexitatea postului, acordarea de tichete de masa pentru fiecare zi lucratoare la valoarea maxima stabilita prin lege, cresterea salariilor de baza in transe de vechime in unitate, cu sume cuprinse intre 250 si 450 de lei, precum si acordarea a minim 25 de zile de concediu de odihna, in conditiile in care unitatea are activitate in industria metalurgica, ramura a industriei grele.

"Contractul prevede tichete de 14 lei de la 1 martie, si de 15 lei de la 1 aprilie, insa noi am cerut ca valoarea lor sa fie actualizata ori de cate ori Guvernul aduce o modificare in acest sens. Am solicitat sa ni se mareasca salariile in functie de vechimea in uzina, cu sume intre 250 de lei, pentru cei nou angajati, si 450 de lei, pentru cei care lucreaza aici de mai bine de 10 ani. Pentru ca lucram in industria metalurgica, parte a industriei grele, am pretins un concediu d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro