Protest inedit la Washington: Investirea lui Trump va fi intampinata cu 4.200 de tigari din canabis

Protest inedit la Washington: Investirea lui Trump va fi intampinata cu 4.200 de tigari din canabis

Pe 20 ianuarie, la Washington, mii de oameni vor putea atat sa asiste la depunerea juramantului de catre cel de-al 45-lea presedinte al Statelor Unite, cat si sa fumeze canabis.

acum 81 luni (6 Jan 2017)

Pe 20 ianuarie, la Washington, mii de oameni vor putea atat sa asiste la depunerea juramantului de catre cel de-al 45-lea presedinte al Statelor Unite, cat si sa fumeze canabis. Ei isi vor aprinde tigarile la exact 4 minute si 20 de secunde de la inceperea discursului.

Alegerea numarului de tigari si a momentului lansarii protestului nu este intamplatoare, 420 fiind, din anii 1970, numarul magic al fumatorilor de iarba.

"Este vorba de o forma de nesupunere civica", a comentat Adam Eidinger, fondatorul DC Cannabis Coalition.

Daca Trump s-a aratat mai moderat asupra chestiunii legalizarii canabisului, afirmand ca va lasa la latitudinea statelor sa decida, Jeff Sessions , nominalizat la conducerea Departamentului Justitiei, a criticat administratia Obama pentru faptul ca nu a sanctionat cele opt state care au permis consumul de canabis in scop recreativ.

Distribuirea de tigari din canabis este permisa la Washington celor care au cel putin 21 de ani, insa fumatul in public poate fi sanctionat cu o amenda de 25 de dolari.

Initiativa 71, adoptata in 2014, permite cultivarea, detinerea si oferirea a cel mult 56 de grame de canabis. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro