Protest in Piata Victoriei dupa decizia CCR privind revocarea sefei DNA

Protest in Piata Victoriei dupa decizia CCR privind revocarea sefei DNA

Curtea Constitutionala a admis, miercuri, sesizarea Guvernului privind un conflict juridic de natura constitutionala intre ministrul Justitiei si presedintele Klaus Iohannis si intre Guvern si presedinte, ca urmare a respingerii de catre seful statului a cererii de revocare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

acum 24 luni (30 May 2018)

GALERIE FOTO UPDATE 19.05 Peste 200 de persoane s-au adunat in Piata Victoriei, iar jandarmii au inceput sa monteze garduri de protectie. La Cluj, circa 80 de oameni protesteaza dupa decizia CCR legata de revocarea lui Kovesi.

FOTO Adevarul / Stefan Lica UPDATE 18.50 Cateva zeci de persoane au venit in fata Guvernului. CCR a admis sesizarea lui Tudorel Toader legata de sefa DNA. Curtea Constitutionala a Romaniei a constatat, miercuri, ca exista conflict intre puteri in cazul respingerii revocarii sefei DNA, Laura Codruta Kovesi", se arata pe pagina evenimentului. Curtea Constitutionala a admis, miercuri, sesizarea Guvernului privind un conflict juridic de natura constitutionala intre ministrul Justitiei si presedintele Klaus Iohannis si intre Guvern si presedinte, ca urmare a respingerii de catre seful statului a cererii de revocare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. Toader mai sustine ca seful statului nu are nici o abilitare legala pentru evaluarea competentelor profesionale sau manageriale ale procurorilor de rang inalt, spre deosebire de ministrul Justitiei. "Am admis cu majoritate de voturi si am stabilit ca exista un conflict intre ministrul Justitiei si presedinte datorat refuzului presedintelui de a da curs propunerii ministrului Justitiei. Vom publica minuta sedintei si acolo va fi indicata calea de rezolvare a conflictului", a spus presedintele Curtii, Valer Dorneanu. Presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat, miercuri, ce va face in cazul in care Curtea Constitutionala (CCR) decide ca exista un conflict Guvern-Presedinte in privinta revocarii sefei DNA, el raspunzand ca va astepta motivatia, o va citi si va actiona in consecinta. "Indiferent ce va decide Curtea, voi astepta decizia, voi astepta motivatia, voi citi si voi actiona in consecinta", a afirmat Klaus Iohannis. CCR ii impune presedintelui Iohannis sa semneze decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro