Protest in Capitala pentru familia de romani ai carei copii au fost luati de autoritatile norvegiene

Protest in Capitala pentru familia de romani ai carei copii au fost luati de autoritatile norvegiene

Copiii, dintre care cel mai mic are doar cateva luni, au fost luati de la parinti de Serviciul de protectie a copilului din Norvegia, Barnevernet, in noiembrie, dupa ce cele doua fete, cele mai mari din familie, ar fi spus ca primesc corectii fizice de la parinti. Proteste similare au avut loc, sambata, la Cluj-Napoca, unde sute de oameni s-au adunat in ciuda ploii, la Constanta , la o manifestatie la care au participat aproximativ 200 de oameni si au strigat ca "Norvegia trebuie sa reintregeasca familia Bodnariu". Agasat de jurnalisti, de prieteni care vor sa faca fotografii impreuna cu el, de oameni care-i intind tot felul de documente, Daniel Bodnariu (foto) pare insa neobosit. -Sodoma si Gomora au fost doua cetati la sud de Marea Moarta, care conform Bibliei, au fost distruse din porunca lui Iehova, pentru desfranarea de acolo, si in special pentru homosexualitate) - caci asta va fi viitorul societatii", crede barbatul in varsta de 58 de ani care ne binecuvanteaza la plecare.

acum 76 luni (9 Jan 2016)

Protestul a fost organizat in sprijinul familiei formate din romanul Marius Bodnariu, inginer IT, sotia sa norvegianca Ruth, asistenta medicala, si cei cinci copii ai lor, stabiliti cu totii in Norvegia. Copiii, dintre care cel mai mic are doar cateva luni, au fost luati de la parinti de Serviciul de protectie a copilului din Norvegia, Barnevernet, in noiembrie, dupa ce cele doua fete, cele mai mari din familie, ar fi spus ca primesc corectii fizice de la parinti. De asemenea, parintii ar fi suspectati de indoctrinarea religioasa a copiilor.

Peste 2.000 de persoane erau prezente, sambata la amiaza, la protestul din Piata Victoriei, printre acestea numarandu-se si fratele lui Marius Bodnariu, Daniel, care este si unul dintre organizatorii manifestatiei, apropiati ai familiei, parinti cu copii, tineri. Proteste similare au avut loc, sambata, la Cluj-Napoca, unde sute de oameni s-au adunat in ciuda ploii, la Constanta , la o manifestatie la care au participat aproximativ 200 de oameni si au strigat ca "Norvegia trebuie sa reintregeasca familia Bodnariu". De asemenea, la Timisoara, alte 500 de persoane au cerut grabirea anchetei sociale care are loc in Norvegia si implicarea mai activa a autoritatilor romane in solutionarea acestui caz, astfel ca familia respectiva sa fie reintregita.

Zilele trecute au avut loc proteste similare la Oslo, Washington, Barcelona, Londra, Copenhaga, Dublin, iar sambata, pe langa orasele principale din Romania, manifestatii au fost si la Bruxelles, Ottawa, Roma si Haga. De asemenea, in perioada urmatoare sunt programate miscari de protest la Madrid, Praga, Varsovia, Riga, Viena, Calcutta, Bratislava.

Printre persoanele prezente la protest se numara si fostul ministru de Externe Titus Corlatean. Vi se fura copiii!", "Stop the Barnevernet" (Opriti Barnevernet), "Mai bine mama saraca in Romania, decat mama cu copii furati in Norvegia", "Domnule presedinte Iohannis co... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro