PROTEST. FOTO. Sute de bucuresteni, in strada. Clotilde Armand: Nu ei sunt alaturi de mine, ci eu sunt alaturi de ei!

Dacă n-ar fi nicio problemă nu văd de ce nu s-ar număra voturile sau de ce nu s-ar reface alegerile" a spus Liiceanu, precizand că este primul protest la care participă, după Piaţa Universităţii din 1990. Cum motivează Biroul Electoral al Sectorului 1 respingerea solicitării USB de renumărare a voturilor Evenimentul de pe Facebook este promovat şi de liderul partidului USB, Nicuşor Dan: "Cetăţenii cer un proces electoral transparent, vital pentru democraţie.

acum 53 luni (11 Jun 2016)

UPDATE 18.40: Aproximativ 200 de persoane se mai află in Piața Universității.

UPDATE 17.00: Peste 600 de oameni s-au adunat in Piața Universității, la protest. Ea s-a clasa a doua, deși toate sondajele de opinie o indicau drept caștigătoare la 2 procente distanță față de contracandidatul PSD. Ceea ce facem acum este să incercăm să lucrăm pentru viitor ca să nu se mai intample.

Armand a mai spus că USB a ridicat excepţia de neconstituţionalitate la CCR, acuzand nereprezentativitatea candidatului PSD in fruntea Primăriei Sectorului 1 al municipiului Bucureşti.

"Evident că nu se va aplica retroactiv, dar era o fereastră de oportunitate. (...) Nu ei sunt alături de mine, ci eu sunt alături de ei!", a adăugat Armand.

UPDATE 15.55: Aproximativ 300 de persoane s-au strans la Universitate, conform anunțului făcut de organizatori pe pagina evenimentului.

"Inţeleg că există suspiciuni serioase legate de o fraudare a alegerilor in Sectorul 1, ori, pentru mine, fraudarea votului este cel mai grav atentat la adresa democraţiei pentru că ii surpă fundamentele, iar noi cei care votăm devenim nişte caraghioşi distribuiţi intr-o mascaradă politică. Pur şi simplu aş vrea să prorestez la ideea că deşi există oameni politici condamnaţi pentru fraudarea votului in 2012, s-ar părea că acest demers inimaginabil pentru democraţia autentică mai există azi la noi. Dacă n-ar fi nicio problemă nu văd de ce nu s-ar număra voturile sau de ce nu s-ar reface alegerile" a spus Liiceanu, precizand că este primul protest la care participă, după Piaţa Universităţii din 1990.

"Nu mi se pare corect să ştiu că votul meu nu este numărat corect şi acesta ar trebui să fie şi procesul democratic.

UPDATE 15.30: Bucureștenii au inceput să iasă in stradă, la ora trasnmiterii acestei știri, conform fotografiilor postate pe pagina de Facebook Vrem renumărarea voturilor i... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro