Protest de amploare la Guvern pentru modificarea legislatiei muncii

Sindicalistii solicita sa se faca urgent patru schimbari in Legea dialogului social, respectiv modificarea reprezentativitatii si a modului de aplicare universala a contractului colectiv de munca, introducerea contractului colectiv de munca unic la nivel national, pana la dezvoltarea contractelor colectiv de munca sectoriale, dreptul la conflict de munca si protejarea minimala a reprezentantilor sindicali, astfel incat sa fie permis dialogul social, precum si realizarea unor relatii de munca negociabile pentru salariati, "nu transformarea lor in sclavi moderni".

acum 68 luni (6 Oct 2014)

Aproximativ 5.000 de sindicalisti "Cartel Alfa" vor protesta marti la Guvernul pentru a cere modificarea legislatiei muncii si a dialogului social, informeaza Mediafax.

Actiunea de protest organizata de Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" va avea loc marti, intre orele 11.00 si 13.00, in Piata Victoriei.

"Asteptam ca aproximativ 5.000 de oameni sa participe la protest si invitam pe toata lumea nemultumita de legislatia muncii si de modul in care sunt tratati angatii romani sa ni se alature", a declarat luni presedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

Sindicalistii solicita sa se faca urgent patru schimbari in Legea dialogului social, respectiv modificarea reprezentativitatii si a modului de aplicare universala a contractului colectiv de munca, introducerea contractului colectiv de munca unic la nivel national, pana la dezvoltarea contractelor colectiv de munca sectoriale, dreptul la conflict de munca si protejarea minimala a reprezentantilor sindicali, astfel incat sa fie permis dialogul social, precum si realizarea unor relatii de munca negociabile pentru salariati, "nu transformarea lor in sclavi moderni". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro