PROTEST cu incidente de Ziua Nationala in Piata Universitatii

Unii s-au aratat nemultumiti de faptul ca jandarmii le-au cerut sa mearga pe trotuar pentru a nu incurca circulatia si i-au chemat pe cei de pe trotuar sa vina pe carosabil.

acum 58 luni (2 Dec 2015)

UPDATE 22,30: Circulatia in Piata Universitatii a fost reluata, dupa ce jandarmii au reusit sa disperseze grupul de manifestanti.

Pe trotuar au mai ramas circa 50 de protestatari, care au cantat Imnul national si au facut o hora.

Mitingul a fost anuntat anterior pe Facebook si a inceput in Piata Universitatii, de unde participantii au mers spre clubul Colectiv.

In jurul orei 20.00, protestatarii au tinut un moment de reculegere in apropierea clubului, apoi si-au continuat marsul inapoi spre Piata Universitatii, incercand sa determine si alti oameni sa li se alature. Unii s-au aratat nemultumiti de faptul ca jandarmii le-au cerut sa mearga pe trotuar pentru a nu incurca circulatia si i-au chemat pe cei de pe trotuar sa vina pe carosabil.

Unul dintre cei prezenti a cerut ca niciun politician, nici macar presedintele, sa nu se mai bucure de imunitate.

Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, estimeaza ca numarul participantilor la protest este de circa 100 - 150 de oameni. Potrivit acestuia, ei au incercat sa rupa cordonul de jandarmi si sa ocupe Piata Universitatii. In acest moment, este blocat un singur sens de mers, cel dinspre cladirea Universitatii, pe toate cele trei benzi de ciculatie. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro