Proteinele din nuci, pui si peste sunt preferabile celor din carne rosie si branza

Proteinele din nuci, pui si peste sunt preferabile celor din carne rosie si branza

"Cand ne-am uitat mai indeaproape la date, am constatat ca grupul de persoane cu un stil de viata nesanatos a consumat mai multa carne rosie, oua si produse lactate bogate in materii grase, in timp ce grupul de persoane cu un stil de viata sanatos consuma mai mult peste si pasari de curte", a explicat Mingyang Song , cercetator la Massachusetts General Hospital si unul dintre autorii studiului.

acum 91 luni (2 Aug 2016)

Un studiu al Universitatii Harvard publicat in "Journal of the American Medical Association" (JAMA) si citat de agerpres.ro, confirma ceea ce medicii spun de ani de zile, insa aduce si cateva surprize.

De exemplu, consumul de carne rosie sau alte proteine grase cum ar fi ouale si branza nu creste riscul de deces in randul persoanelor sanatoase, lucru care nu este insa valabil si pentru persoanele care nu fac sport, beau mult alcool, sunt supraponderale sau fumeaza.

"Cand ne-am uitat mai indeaproape la date, am constatat ca grupul de persoane cu un stil de viata nesanatos a consumat mai multa carne rosie, oua si produse lactate bogate in materii grase, in timp ce grupul de persoane cu un stil de viata sanatos consuma mai mult peste si pasari de curte", a explicat Mingyang Song , cercetator la Massachusetts General Hospital si unul dintre autorii studiului.

Cercetarea a fost realizata pe mai mult de 130.000 de persoane, comparand datele stranse timp de trei decenii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro