Prostitutie fortata in cea mai mare inchisoare de femei din Statele Unite: ce sunt obligate detinutele sa faca

Prostitutie fortata in cea mai mare inchisoare de femei din Statele Unite: ce sunt obligate detinutele sa faca

Inchisoarea de femei Lowell Correctional gazduieste 2.696 de detinute, multe din ele putand oferi marturie despre abuzurile sexuale si coruptia care domnesc aici, in cel mai mare penitenciar pentru femei din Statele Unite, scrie Miami Herald. Acestea sunt, de obicei, lasate sa sufere, ignorate daca au vreo problema de sanatate si nu primesc de la gardieni niciun produs de igiena necesar.

acum 73 luni (14 Dec 2015)

Inchisoarea de femei Lowell Correctional gazduieste 2.696 de detinute, multe din ele putand oferi marturie despre abuzurile sexuale si coruptia care domnesc aici, in cel mai mare penitenciar pentru femei din Statele Unite, scrie Miami Herald.

In ultimii ani, viata de aici a devenit de nesuportat, se plang detinutele. Mai mult, gardienii barbati le pandesc la dusuri si le obliga sa-si arate sanii ca sa primeasca obiecte de stricta necesitate, cum ar fi sapun, hartie igienica sau tampoane. Uneori, ofiterii intra in toiul noptii in celule si iau de acolo femeile, pe care le duc intr-o zona mai izolata, unde le obliga sa faca sex. Sex pentru tigari si tampoane

Multe detinute se supun acestor abuzuri, pentru ca nu au de ales. Daca tac din gura si accepta, ele primesc produse sanitare si mancare, dar si tigari, droguri sau chiar bani de la gardieni. Unele au parte chiar de parfumuri sau produse de machiaj. Nu mai primesc drept de vizita de la rude, li se iau obiectele personale si sunt obligate sa indeplineasca cele mai insuportabile sarcini.

Conducerea penitenciarului sustine ca aceste abuzuri nu sunt asa de frecvente si ca detinutele mint foarte des, ca sa le faca necazuri gardienilor si sa obtina anumite avantaje. O ancheta care a avut loc acolo demonstreaza ca multe contacte sexuale dintre detinute si gardieni ar fi, de fapt, de comun acord, precizeaza procurorul Ric Ridgway.

Aceasta activitate ilegala este asa de raspandita in inchisoare, incat deseori detinutele au o mare libertate in perioadele in care gardienii sunt ocupati sa faca sex cu unele dintre ele.

Cele aproape 2.700 de detinute sunt supravegheate de 515 ofiteri, doi directori adjuncti si un director general al penitenciarului.

Cel mai mult au de suferit detinutele care nu au bani sau o familie, dar si cele cu un handicap sau care nu sunt atragatoare. Acestea sunt, d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro