Prorectorul si profesorul Doru Talaba de la Universitatea Transilvania a murit intr-un accident rutier

Prorectorul si profesorul Doru Talaba de la Universitatea Transilvania a murit intr-un accident rutier

Membru al Consiliului National de Cercetare Stiintifica, coordonatorul domeniului mecatronica la nivel national, a fost expert al Comisiei Europene pentru Programele de cercetare FP6 si FP7, fondator si presedinte al Retelei Europene de Cooperare Universitati - Industrie.

acum 118 luni (18 Sep 2014)

Colegii profesorului sunt socati de tragedie. Doru Talaba, prorector cu activitatea de cercetare stiintifica si informatizare, a plecat fulgerator dintre noi, in urma unui accident de masina care a avut loc aseara, in apropiere de Arad. Plecarea lui dintre noi, la varsta de 55 de ani, va lasa un gol imens in comunitatea academica brasoveana, pe care a slujit-o cu profesionalism si daruire.

Membru al Consiliului National de Cercetare Stiintifica, coordonatorul domeniului mecatronica la nivel national, a fost expert al Comisiei Europene pentru Programele de cercetare FP6 si FP7, fondator si presedinte al Retelei Europene de Cooperare Universitati - Industrie. ing Doru Talaba este autorul a 10 carti publicate in edituri nationale si internationale, peste 150 de articole in reviste, a coordonat peste 20 de contracte europene si peste 40 de contracte de cercetare nationale.

Activitatea stiintifica i-a fost recunoscuta prin cooptarea in colectivele unor reviste recunoscute la nivel mondial in domeniul sau de competenta, precum Journal of CAD, Proc.

Activitatea didactica si stiintifica in domeniul Roboticii si Mecatronicii, Realitatii Virtuale si Managementului Calitatii au facut sa fie ales coordonator al Departamentului pentru Asigurarea Calitatii (1999-2004) si prorector al universitatii cu cercetarea stiintifica si informatizarea (2012-2014). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro