Propunerile primarului Gabriela Firea pentru deblocarea Bucurestiului. Ce chirii platesc organizatorii marilor evenimente

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a facut o serie de precizari legate de modul in care intentioneaza sa deblocheze Bucurestiul in timpul unor evenimente de mare amploare. (...) Daca vor sustine sa ramana acesta, va ramane acesta, dar ne vom lua niste masuri suplimentare, in primul rand pentru a informa populatia din zona, pentru ca un repros al cetatenilor este si acela ca nu informam ca se organizeaza acele evenimente, pentru ca foarte multi poate ar vrea sa plece de acasa in acel week-end pentru ca le-ar fi mult mai usor", a spus edilul, intr-o conferinta de presa la sediul PMB.

acum 56 luni (4 Jul 2016)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a facut o serie de precizari legate de modul in care intentioneaza sa deblocheze Bucurestiul in timpul unor evenimente de mare amploare. M-am intalnit astazi cu membrii comisiei care avizeaza evenimentele sportive din Capitala si am inteles ca bucurestenii sufera din cauza traficului blocat si a poluarii fonice. Bucurestiul trebuie sa fie viu, cu multe evenimente culturale, sportive si sociale, sa fie cat mai bine organizate si sa li se gaseasca locatii potrivite si accesibile. Cele mai multe reprosuri din partea cetatenilor vin din partea faptului ca multe locatii sunt supraexpuse, ca de exemplu Piata Constitutiei, unde se organizeaza marile concerte din Capitala".

Gabriela Firea are si citeva solutii: "exista locatii adecvate care pot fi puse la dispozitie, in functie de amploarea respectivului eveniment. Chiria pentru Piata Constitutiei este cea mai mica din Europa si de pe mapamond - 1600 de euro/zi de eveniment. Era vorba de concerte de mare amploare care blocheaza sudul si nordul Bucurestiului.

Gabriela Firea a declarat ca poate fi luat in considerare un alt traseu al maratonului din Bucuresti, astfel incat acesta sa nu mai blocheze Piata Unirii, dar ca, in cazul in care acesta va fi mentinut, va fi necesara o mai buna informare a populatiei din zona.

"Deocamdata, nu s-a primit solicitarea pentru acest an, dar va spun de pe acum - imi aduc aminte ca anul trecut zona Pietei Unirii a fost blocata de maraton. Vreau sa sprijin acest eveniment, vreau sa ne implicam, prin Directia de Cultura, Sport, chiar sa fim parteneri. (...) Daca vor sustine sa ramana acesta, va ramane acesta, dar ne vom lua niste masuri suplimentare, in primul rand pentru a informa populatia din zona, pentru ca un repros al cetatenilor este si acela ca nu informam ca se organizeaza acele evenimente, pentru ca foarte multi poate ar vrea sa plece de acasa in acel week-end pentru ca le-ar fi mult mai usor", a spus edilul, in... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro