Propunere controversata a PSD referitoare la campania electorala in scoli. Explicatiile unuia dintre initiatori

Propunere controversata a PSD referitoare la campania electorala in scoli. Explicatiile unuia dintre initiatori

Prin proiect se propune inlocuirea articolului care prevede ca: "in unitatile militare, in unitatile de invatamant, in timpul programului de invatamant, in sediile reprezentantelor diplomatice, precum si in penitenciare, actiunile de campanie electorala de orice tip sunt interzise" cu un articol care prevede ca "in unitatile militare, in sediile misiunilor diplomatice si oficiile consulare, sectiilor consulare, institutelor culturale din strainatate, precum si in penitenciare, actiunile de campanie electorala de orice tip sunt interzise".

acum 36 luni (7 May 2018)

Mai multi parlamentari, in frunte cu senatorul Serban Nicolae, au initiat un proiect de lege pentru modificarea unor prevederi legislative din domeniul electoral. Prin proiect se propune inlocuirea articolului care prevede ca: "in unitatile militare, in unitatile de invatamant, in timpul programului de invatamant, in sediile reprezentantelor diplomatice, precum si in penitenciare, actiunile de campanie electorala de orice tip sunt interzise" cu un articol care prevede ca "in unitatile militare, in sediile misiunilor diplomatice si oficiile consulare, sectiilor consulare, institutelor culturale din strainatate, precum si in penitenciare, actiunile de campanie electorala de orice tip sunt interzise".

Practic, potrivit proiectului, de pe lista unitatilor in care campania electorala este interzisa sunt scoase unitatile de invatamant. O reactie pe aceasta tema a avut si deputatul PNL de Timis, care este si rector al Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea.

"Este de neacceptat cum isi aloca dreptul de a da buzna peste elevi si studenti in unitatile de invatamant. Nu ai cum sa nu te gandesti ca totul face parte dintr-un plan bine gandit inca de cand au preluat puterea. Punerea in fruntea Inspectoratelor Scolare a apropiatilor PSD face parte, cel mai probabil, din planul lor, din dorinta lor, de a intra cu bocancii in scoli", sustine Marilen Pirtea intr-o declaratie politica.

Nici Serban Nicolae, nici fostul ministru al Educatiei, Liviu Pop, semnatar al initiativei legislative, nu au putut fi contactati de jurnalistii "Adevarul". Liviu Lucian Maziul, senator de Mehedinti si initiator al legii, a declarat ca PSD nu intentioneaza sa permita actiuni politice in scoli, eliminarea prevederii referitoare la campania electorala in unitatile de invatamant fiind propusa pentru a nu se suprapune cu articolul din Legea Educatiei care prevede ca in unitatile, in institutiile de invatamant si in toate sp... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro