Proprietati medicale nestiute ale ciupercilor: ideale pentru inima, sistem nervos si plamani

Proprietati medicale nestiute ale ciupercilor: ideale pentru inima, sistem nervos si plamani

Doar cateva ciuperci au de 12 ori mai multa cantitate de L-Ergothioneine, un puternic antioxidant, decat germenii de grau si de patru ori mai mult decat ficatul de pui, considerate pana acum ca fiind cele mai importante surse.

acum 87 luni (24 Jun 2015)

"Ciupercile inhiba si chiar distrug o serie de bacterii prin substantele antibiotice pe care le secreta. Ele intaresc sistemul imunitar, stimuland activitatea leucocitelor si cresc rezistenta organismului la actiunea bacteriilor si virusilor. In loc de amidon (care se gaseste in vegetale), ciupercile au glicogen, la fel ca si carnea. Partea pozitiva insemnata a ciupercilor o constituie faptul ca sunt foarte bogate in substante nutritive si, aproape fara restrictii, pot fi incluse in regimul diabeticilor, poate fi un mijloc util in fixarea nivelului glicemiei", spune nutritionistul aradean Elena Bodea.

Specialistul mai spune ca unii prefera ciuperca cruda si o tolereaza mai bine in aceasta forma. Ciuperca cruda ar trebui sa fie componenta de baza a tuturor salatelor si aperitivelor cu legume.

Cu cat ciupercile sunt mai proaspete, cu atat sunt mai bune. Asta pentru ca cele proaspete contin o serie de substante active (enzime), care, prin conservare, se pierd. Nutritionistul spune ca "se gasesc doua sortimente de ciuperci: bureti (pe eticheta carora ar trebui sa scrie pleurotos sp.) si champignon (agaricus sp.) Banalele ciuperci Champignon ar putea aduce, la randul lor, semnificative beneficii sanatatii.

Doar cateva ciuperci au de 12 ori mai multa cantitate de L-Ergothioneine, un puternic antioxidant, decat germenii de grau si de patru ori mai mult decat ficatul de pui, considerate pana acum ca fiind cele mai importante surse. Aradeanca mai spune ca ciupercile fiind la indemana oricui se pot adauga in randul alimentelor pe care le consumam zilnic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro