Proprietarii de masini inmatriculate in Bulgaria risca sa aiba surprize neplacute

Proprietarii de masini inmatriculate in Bulgaria risca sa aiba surprize neplacute

Costul de cateva ori mai mic in Bulgaria fata de tarile vecine al inmatricularii, precum si taxele mai avantajoase platite de proprietarii de autoturisme cumparate la mana a doua au stat la baza aparitiei, in urma cu zece ani, a unui fenomen care a generat pierderi importante pentru companiile bulgare de asigurari auto, mentioneaza sursa citata.

acum 96 luni (25 May 2016)

Costul de cateva ori mai mic in Bulgaria fata de tarile vecine al inmatricularii, precum si taxele mai avantajoase platite de proprietarii de autoturisme cumparate la mana a doua au stat la baza aparitiei, in urma cu zece ani, a unui fenomen care a generat pierderi importante pentru companiile bulgare de asigurari auto, mentioneaza sursa citata. Mai precis, in ultimii ani, peste 100 de mii de automobile care circula in Romania, Moldova si Grecia au fost inmatriculate in Bulgaria, dar multi proprietari au evitat sa se deplaseze anual la sud de Dunare pentru a-si reinnoi raspunderea civila auto.

In aceste conditii, atunci cand se produce un accident de circulatie pagubele sunt platite de fondul de garantie mentinut de companiile bulgare de asigurari. Intr-o incercare de a limita pierderile, Ministerul bulgar de Interne a cerut anularea automata a inmatricularii autoturismelor ce nu au RCA, a transmis Radio Romania Actualitati. Pentru a inlesni procedura, companiile de asigurari vor introduce contractarea online de polite RCA si Casco. Potrivit europalibera.org, asigurarea de raspundere civila auto costa in Bulgaria intre 75 si 400 de euro pe an in functie de capacitatea cilindrica a motorului, a orasului inmatricularii, a varstei si a numarului de accidente provocate de proprietarul masinii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro