Proprietarii acoperisurilor care au produs pagube dupa ce au fost luate de vant ar putea fi buni de plata

Proprietarii acoperisurilor care au produs pagube dupa ce au fost luate de vant ar putea fi buni de plata

Cei care au avut de suferit vatamari corporale sau pagube materiale ar putea obtine despagubiri. De asemenea, in cazul masinilor distruse de copaci sau acoperisuri, daunele pot fi acoperite de firmele de asigurari daca au fost incheiate polite de asigurare CASCO.

acum 35 luni (19 Sep 2017)

Cei care au avut de suferit vatamari corporale sau pagube materiale ar putea obtine despagubiri. Cei care au incheiat o polita de asigurare obligatorie a locuintei nu vor putea fi despagubiti in acest caz, polita avand incidenta doar in cazul cutremurelor, a inundatiilor sau a alunecarilor de teren.

Proprietarul raspunde pentru bunul sau

Pot fi, insa, despagubiti proprietarii locuintelor afectate care au avut incheiata o polita de asigurare facultativa. De asemenea, in cazul masinilor distruse de copaci sau acoperisuri, daunele pot fi acoperite de firmele de asigurari daca au fost incheiate polite de asigurare CASCO. Potrivit avocatului, in baza acestui principiu, cei care au suferit daune (masini distruse in parcare, acoperisuri peste care au cazut copaci) pot solicita despagubiri de la proprietarii bunurilor care au cauzat daunele. Spre exemplu, in cazul unui acoperis de bloc cazut peste o masina, pagubitul se poate indrepta impotriva asociatiei de locatari.

Forta majora

Avocatul Florin Kovacs a declarat ca toti cei care au suferit daune in urma furtunilor de duminica se pot indrepta impotriva primariei sau a proprietarului bunului care a provocat dauna. Avocatul atrage, insa, atentia ca primaria sau proprietarii bunurilor se pot apara prin faptul ca a fost un caz de forta majora al caror efecte nu au putut fi prevazute. Va fi destul de dificil, dar daca a picat un gard pentru ca nu a fost intretinut, proprietarul gardului e bun de plata.

Un magistrat specializat in litigii civile a declarat ca aceia care vor deschide procese pentru despagubiri in urma furtunii de la Timisoara trebuie sa probeze faptul ca bunul care le-a provcat dauna avea un viciu. In acest caz, primaria e buna de plata pentru ca ar fi trebuit sa verifice daca pomul este putred si sa ia masuri. In cazul in care copacul prabusit era sanatos, pagubitul nu are decat sa suporte paguba, fi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro