Promisiunile PSD sufoca cea mai mare poarta aeriana a tarii. Dragnea ia de la Otopeni banii pentru un nou terminal

Evolutia numarului de pasageri pe Aeroportul Henri Coanda depaseste tendinta generala inregistrata la nivel european, in conditiile in care a fost consemnata si o crestere substantiala a numarului de miscari de aeronave, de 11,2% fata de 2015. Numai ca, la nici 24 de ore dupa interviu, comisia de evaluare a ofertelor de la CNAB a descalificat ambele firme care isi manifestasera interesul pentru modernizarea aerogarii de la Baneasa, ceea ce ar fi permis, la finalizarea lucrarilor, reluarea traficului de curse regulate pe cel mai vechi aeroport al Bucurestiului.

acum 37 luni (18 Apr 2017)

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti ar putea construi de la zero un terminal care sa rezolve supraaglomerarea ce exaspereaza pasagerii, daca ar putea reinvesti profitul-record obtinut anul trecut.

Cresterea exponentiala, de la an la an, a numarului de calatori care trec prin Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti a condus la situatia in care in fiecare zi se formeaza cozi interminabile la intrarea si la iesirea din tara.

Potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de -"Romania libera", anul trecut CNAB a avut venituri totale de aproape un miliard de lei (mai exact 911.662.620 lei) si un profit net, ramas dupa deducerea impozitului pe profit, de aproape 230 milioane de lei (229.691.520 lei). Acestea sunt datele preliminare, iar cifrele ar putea fi chiar mai mari, daca tinem cont de aglomeratia de sfarsit de an de pe cel mai mare aeroport din Romania. Din acest superprofit, de 51,11 milioane de euro, CNAB ar fi putut construi un nou terminal, asemanator cu cel inaugurat in 2012. Noua aerogara are o suprafata de 19.600 mp, este echipata cu 52 de ghisee de check-in, opt porti, opt ghisee self check-in si salon VIP in zona de imbarcare. Numai ca acum acest lucru nu mai este posibil pentru ca, in incercarea disperata de a acoperi gaurile la buget aparute din cauza majorarilor succesive de pensii si de salarii la stat, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a decis ca 90% din profitul fiecarei companii de stat sa mearga in vistieria publica. Potrivit datelor publice ale Companiei Natio-nale Aeroporturi Bucuresti, in 2016, pe Baneasa si Otopeni s-a consemnat un numar-record de 10,99 milioane de pasageri si 120,7 mii de miscari de aeronave (aterizari si decolari). Din total, pe Otopeni s-au inregistrat 10,98 milioane de pasageri si 108,2 mii de miscari de aeronave. Fata de anul 2015, numarul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucurestiului in 2016 a inregistrat o crestere demna de invidiat, de 18,3%. Evolutia numarului de pasageri pe Aeropor... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro