PROMISIUNI. Ministerul Sanatatii: "Vor fi majorari salariale pentru tot personalul din sanatate"

UPDATE: Alianța Medicilor a refuzat invitația Guvernului la discuții, deoarece incă nu există "o agendă clară de soluții concrete de moderinizare a sistemului de sănătate". Colegiul Medicilor din Romania (CMR) a criticat, vineri, decizia Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a dispus că medicii care lucrează in sistemul public de sănătate nu pot primi plăţi suplimentare sau donaţii de la pacienţi, fiind asimilaţi funcţionarilor publici. "Nu pot să spun cat este de frustrant pentru un medic să se simtă dependent de o atenţie, de un cadou, de o donaţie pe care o face pacientul.

acum 57 luni (17 Aug 2015)

UPDATE: Alianța Medicilor a refuzat invitația Guvernului la discuții, deoarece incă nu există "o agendă clară de soluții concrete de moderinizare a sistemului de sănătate". Care este motivul

--------

Starea de nervozitate a medicilor, care aşteaptă majorări salariale, este atat de mare incat se poate ajunge la situaţii incontrolabile, iar dacă nu va fi un consens in urma negocierilor, s-ar putea să fie consecinţe mai grave decat greva, a spus dr.

Ca urmare a grupului medicilor extreme de activ pe Facebook, care cere mărirea salariilor, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu a avut, ieri, o intalnire cu președintele Federației Sindicatelor Medicilor ‘’Dr. Ioan Cantacuzino’’, dr.

"Starea de nervozitate este atat de mare incat se poate ajunge la situaţii incontrolabile. Sunt lucruri mult mai grave decat greva, putem să nu ajungem la un consens, dar asta inseamnă că peste patru ani nu vor mai fi 13.500 de medici in spitale, s-ar putea să mai rămană 6.000, ceea ce este o consecinţă cu mult mai gravă decat o grevă", a spus dr. Florin Chirculescu, şeful Secţiei de chirurgie toracică de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, potrivit Mediafax.

Reprezentatul Ministerul Sănătății, Mario Crețu, a confirmat pentru Rl că această intalnire a avut loc și că in toamnă vor exista majorări salariale pentru tot personalul din sistemul de sănătate.

‘’A existat de dimineață o intalnire dintre ministrul Sănătății și Florin Chirulescu și vor urma și alte intalniri cu reprezentanți ai sindicatelor.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, arăta sambătă, intr-o postare pe Facebook, că se va intalni in această săptămană cu reprezentanţii sindicatelor din sănătate şi ai medicilor, dar şi cu premierul şi ministrul de Finanţe, pentru a găsi soluţii pentru majorarea veniturilor medicilor.

Nicolae Bănicioiu a mai arătat ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro