Promisiuni de adormit romanii. Populismul este principala strategie de campanie

Social-democratii au promovat in Parlament scutiri de taxe, majorari de salarii si pensii care vor vaduvi bugetul de stat de noua miliarde de lei, fara studii de impact si fara a explica de unde vor lua acesti bani.

acum 53 luni (10 Nov 2016)

Romania revine la votul pe liste de partid, abandonand sistemul uninominal, iar partidele se afla in criza de oameni si de idei. Populismul pare sa fie principala strategie de campanie.

Pana acum, batalia politica este caracterizata de saracia ideilor, ajungandu-se ca PNL sa copieze un slogan al PSD. Social-democratii au promovat in Parlament scutiri de taxe, majorari de salarii si pensii care vor vaduvi bugetul de stat de noua miliarde de lei, fara studii de impact si fara a explica de unde vor lua acesti bani.

Ultimul episod - majorari de salarii in sanatate si educatie in valoare de 4,85 de miliarde de lei - a fost transat in conditiile lipsei de cvorum. In ciuda faptului ca partidul a aprobat un Cod etic, pe liste au intrat o serie de candidati cu probleme penale.

Citeste integral acest articol in editia print de vineri a ziarului Romania Libera ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro