Proiectul uniunii pietelor de capital ale UE este blocat

Proiectul uniunii pietelor de capital ale UE este blocat

"Restul economiei UE are nevoie de piete de capital mai mari si mai bune mai mult decat oricand pentru ca sursele de finantare sa fie suplimentate", a declarat Valdis Dombrovskis, vice-presedinte al Comisiei pentru servicii financiare.

acum 64 luni (24 Feb 2017)

Proiectul CMU pentru unificarea pietelor de capital Europene a fost formulat pentru a adresa problema finantarii firmelor din arealul UE. Aceasta tine in inferioritate Uniunea fata de Statele Unite, unde firmele primesc de cinci ori mai multa finantare de pe pietele de capital.

"Restul economiei UE are nevoie de piete de capital mai mari si mai bune mai mult decat oricand pentru ca sursele de finantare sa fie suplimentate", a declarat Valdis Dombrovskis, vice-presedinte al Comisiei pentru servicii financiare. Nu doar ca iesirea Marii Britanii din UE a condus la demisia comisarului fondator al proiectului, Jonathan Hill, dar pierderea hub-ului financiar consituit de Londra a diminuat mult volumul si organizarea finantelor disponibile. Cu toate acestea, oficialii Comisiei Europene au declarat ca nu vor lasa ca Brexitul sa stea in calea finalizarii proiectului in 2019, cu atat mai mult cu cat uniunea pietelor de capital este acum "mai importanta decat oricand".

In ciuda sustinerii de care CMU se bucura din partea afacerilor UE, proiectul a avut de infruntat dezacordul dintre institutiile europene - Comisia, Parlamentul si Consiliul.

Directorul directoratului pentru servicii financiare al Comisiei Europene, Ugo Bassi a declarat ca se face tot posibilul pentru accelerarea proiectului CMU. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro