Proiectul-manifest impotriva violentei sexuale: "nu conteaza cum sunt imbracata, nu exista justificare pentru abuzul sexual"

FOTO Daily Mail/Rory Banwell Imediat, oamenii au inceput sa-i spuna sotului meu ca va trebui sa-si cumpere o pusca, pentru ca este tata de fata, ca va fi nevoie sa o protejeze doar pentru ca este fata.

acum 46 luni (26 Jan 2016)

Intitulat "Still not asking for it" ("Nici acum nu inseamna ca o cer"), proiectul realizat de fotografa australiana Rory Banwell este menit sa atraga atentia asupra prejudecatilor prin care societatea scuza agresiunile sexuale asupra femeilor si chiar violul, daca acestea au fost imbracate provocator.

Ideea proiectului i-a venit lui Rory Banwell in 2014, cand a aflat ca este insarcinata si ca va avea o fetita, apoi a fost surprinsa de comentariile si glumele pe care cunoscutii au inceput sa le faca pe acest subiect.

FOTO Daily Mail/Rory Banwell

Imediat, oamenii au inceput sa-i spuna sotului meu ca va trebui sa-si cumpere o pusca, pentru ca este tata de fata, ca va fi nevoie sa o protejeze doar pentru ca este fata. Si, de aceea, m-am concentrat pe ideea ca ceea ce purtam, ceea ce imbracam, nu reprezinta o scuza si nici o invitatie la abuzuri sexuale, a precizat aceasta pentru Daily Mail.

FOTO Daily Mail/Rory Banwell

Fotografa spera ca fiica ei sa nu fie nevoita sa accepte sexismul si abuzurile sexuale atunci cand va creste, motiv care a determinat-o cu atat mai mult sa ia atitudine in acest sens. Rory se numara printre femeile fotografiate pentru acest proiect, cu o poza din perioada in care era insarcinata (foto jos)

FOTO Daily Mail/Rory Banwell

FOTO Daily Mail/Rory Banwell ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro