Proiectul Legii salarizarii: Salariul minim ar creste pana in 2020 cu doar 100 de lei

Proiectul Legii salarizarii: Salariul minim ar creste pana in 2020 cu doar 100 de lei

Functionarii publici din administratia centrala vor beneficia de o modificare medie a salariului de baza de 20%, fata de momentul 2016, generata de eliminarea suprapunerilor salariale, eliminarea diferentelor si refacerea corelatiilor intre functii, se arata in documentul consultat de Gandul.

acum 54 luni (3 Apr 2016)

Cel mai mare salariu de baza din sectorul bugetar, pentru functia cu cea mai mare responsabilitate in stat ar urma sa fie 20.250 de lei.

Potrivit proiectului elaborat de guvern modificarile salariale sunt generate de eliminarea suprapunerilor datorate majorarilor salariului minim, eliminarea diferentelor salariale pentru aceeasi functie care desfasoara aceeasi activitate, refacerea corelatiilor intre functii din domenii de activitate si cresterile salariale de anul trecut, mai noteaza Mediafax.

Functionarii publici din administratia centrala vor beneficia de o modificare medie a salariului de baza de 20%, fata de momentul 2016, generata de eliminarea suprapunerilor salariale, eliminarea diferentelor si refacerea corelatiilor intre functii, se arata in documentul consultat de Gandul. Astfel, cu majorarea de 10% din 2015, modificarea cumulata stabilita prin proiectul de lege va fi de 32%, mai scrie Mediafax.

In urma dezbaterii proietului de lege sunt asteptate si reactiile sindicatelor, care nu vor fi multumite de noile calcule ale executivului. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro