Proiectul inedit initiat de un reputat academician pentru elevii satului natal din Vaslui

Proiectul inedit initiat de un reputat academician pentru elevii satului natal din Vaslui

M-am bucurat de aceasta disponibilitate a scolii si evident a Consiliului Local, care a contribuit si el la amenajare, alaturi de cativa dintre noi care am si sponsorizat o parte din activitate.Ideea acestei amenajari este de a asigura fiecarui elev un dialog cu o fiinta vie, de data aceasta planta, atat in cultura de legume, cat si in cultura ierbii de grau. De aceea am organizat o scoala de vara, cu care am ajuns la a sasea editie, iar grupul de elevi cu care participam, de fiecare data altii, pot observa diferite aspecte din ecologie, natura, la Bicaz sau la diferite ferme piscicole din zona", a declarat Ionel Miron, care in ultimii ani s-a implicat activ sustinerea educatiei la scoala din Ivanesti.

acum 56 luni (28 May 2018)

La sfarsitul saptamanii trecute, Ionel Miron a fost prezent la Ivanesti unde a fost inaugurat cel mai nou dintre proiectele sale: o sera scolara pentru elevii din sat.

"Nu ne vom opri doar la studiul lor, ci vom continua cu comparatia dintre apa vie care exista in produsele de la legume si apa vie din grau. M-am bucurat de aceasta disponibilitate a scolii si evident a Consiliului Local, care a contribuit si el la amenajare, alaturi de cativa dintre noi care am si sponsorizat o parte din activitate.Ideea acestei amenajari este de a asigura fiecarui elev un dialog cu o fiinta vie, de data aceasta planta, atat in cultura de legume, cat si in cultura ierbii de grau. In competitia cercetarorilor, de a descoperi principiile cele mai bune pentru sanatatea noastra, se considera ca si iarba de grau ar putea oferi un randament superior la ceea ce gustam noi zi de zi , legume si fructe", a precizat Ionel Miron. De atunci, doctorul in biologie s-a facut imediat remarcat, obtinand 23 de premii, diplome si medalii pentru inventii, din care 12 de aur. Dintre inventiile sale amintim ferma de crestere dirijata a pastravului pe lacuri montane si construirea batiscafului de la Bicaz, cu care a obtinut un record european, explorand subacvatic timp de 36 de zile la 10 metri adancime in Lacul Bicaz.

"Noi nu putem decat sa fim alaturi de domnul profesor, pentru ca avem nevoie de astfel de oameni in comunitate. Elevilor trebuie sa le aratam si altceva in afara de ce se invata la orele de curs. Domnia sa ne-a molipsit cu puterea de munca si vitalitatea sa, copiii sunt super incantati ca au ce invata de la o asemenea personalitate. Fiecare copil si ales cate o planta de care se ocupa si domnul profesor le spune si le explica ce inseamna de la momentul in care este plantatata, pana se obtine productia", a declarat primarul comunei Ivanesti, Vasile Novac.

Profesorul Miron este nelipsit de la evenimentele organizat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro