Proiectul de suflet al lui Tudose, in pericol. In politica, orgoliile spulbera proiectele ambitioase

Acum unificarea ar avea alte argumente economice decat prosperitatea de la vremea aceea a celor doua porturi de la Dunare, pentru ca, unite, Galatiul si Braila ar deveni a doua aglomerare urbana din tara, dupa Bucuresti.

acum 35 luni (30 Oct 2017)

Noul razboi intre autoritatile din Braila si Galati, in care s-a implicat si Guvernul condus de liderul PSD Braila, Mihai Tudose, pare sa ia amploare, dar si sa ofere surprize. Miza noilor controverse este o suprafata de 655 de hectare din cele 1.000 pe care le-a primit in proprietate in 2002 pentru construirea Zonei Metropolitane Galati-Braila.

Prin HG 512/2002 cele 1.000 ha au fost transferate de Guvernul Nastase de la Agentia Domeniilor Statului (ADS) in domeniul public al municipiului Galati.

Braila vrea "restitutio in integrum"

Unirea Galatiului cu Braila, despartite de numai 15 km, a fost o idee a Regelui Carol I. Acum unificarea ar avea alte argumente economice decat prosperitatea de la vremea aceea a celor doua porturi de la Dunare, pentru ca, unite, Galatiul si Braila ar deveni a doua aglomerare urbana din tara, dupa Bucuresti. Asa ar aparea sansa atragerii de investitii, poate chiar sansa construirii unui aeroport sau a unor drumuri expres, care sa lege zona de A2 si vestul tarii.

Pentru edificarea Zonei Metropolitane Galati-Braila ar trebui infiintata Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Galati-Braila, dar cele 4-5 incercari de constituire a asociatiei au esuat din cauza orgoliilor. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro