Proiectul de majorare cu 177% a salariilor din Educatie, APROBAT de Cimpeanu

Un proiect de majorare de salarii in Educație cu 177% a fost aprobat, joi, de Ministerul Educației și a fost trimis către Ministerul Muncii, informează B1 TV. "Putem de la 1 octombrie să aplicăm o creştere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul medical", precizand că vor beneficia de aceste majorări aproximativ 181.000 de persoane in reţeaua Ministerului Sănătăţii şi autoriăţilor publice locale şi peste 13.000 de persoane din ministerele care au reţea proprie de sănătate.

acum 73 luni (20 Aug 2015)

Un proiect de majorare de salarii in Educație cu 177% a fost aprobat, joi, de Ministerul Educației și a fost trimis către Ministerul Muncii, informează B1 TV. Această creștere de 177% este maxim, pentru lectorii și șefii de lucrări, deoarece aceștia aveau salarii apropiate debutanților. Propunerea pleacă de la un minim de 70% și pentru preuniversitar și pentru universitar.

El a precizat că proiectul este rodul consultărilor care s-au derulat pe o perioadă de două săptămani impreună cu sindicatele din educație și a fost inaintat Ministerului Muncii și urmează să fie analizat impreună cu ministrul de Finanțe.

"Acest material mai cuprinde și alte elemente cum ar fi sporul de mediul rural , mediu izolat intre 5 și 20 %, sporul pentru cei care lucrează in invățămantul special de 15 %, sporul pentru dirigenție de 10% și alte astfel de sporuri sunt cuprinse in propunerile pe care MECȘ le-a avansat deja către ministerul Muncii", a detaliat Cimpeanu.

Intrebat de cand ar trebui să intre in vigoare aceste măriri, el a spus că știe de o propunere care ar viza o creștere salarială de 10% din luna decembrie a acestui an.

"Putem de la 1 octombrie să aplicăm o creştere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul medical", precizand că vor beneficia de aceste majorări aproximativ 181.000 de persoane in reţeaua Ministerului Sănătăţii şi autoriăţilor publice locale şi peste 13.000 de persoane din ministerele care au reţea proprie de sănătate.

Sindicaliștii din Educație au declarat, miercuri, că decizia de majorare a salariilor a angajațiilor din Sănătate este una justă, insă a ținut să precizeze că și salariile din Educație ar trebui mărite. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro