Proiectul artistic al unei invatatoare ajuta cu bani tratamentele unor copii cu boli grave

Proiectul artistic al unei invatatoare ajuta cu bani tratamentele unor copii cu boli grave

Prin aceasta deruleaza un proiect avizat de Ministerul Educatiei de 14 ani si care este, de fapt, un cerc de arta, in cadrul caruia copiii isi pun la lucru imaginatia si creativitatea, realizand realizand picturi, martisoare si diverse alte lucrari de arta din hartie. De-a lungul anilor, a strans sute de mii de lei din vanzarea lucrarilor de arta ale micutilor si donatii, care au ajuns la familiile cu copiii a caror viata depindea de tratamentul medical. La scoala unde preda i-a invatat pe copii sa adune peturile, hartia si uleiul ars din gospodaria proprie, iar cu banii stransi din reciclarea acestora cumpara cadouri la sfarsitul fiecarui an pentru micuti, astfel incat acestia sa fie si motivati sa se implice in astfel de actiuni si pe viitor.

acum 51 luni (20 Feb 2018)

Angelica Chirosca (44 de ani) este invatatoare la Scoala nr. 29 din Galati si cadru didactic de 23 de ani. Este pasionata de cand se stie de pedagogie si isi aminteste ca isi nota propriile lucrari cand era copil.

Prin aceasta deruleaza un proiect avizat de Ministerul Educatiei de 14 ani si care este, de fapt, un cerc de arta, in cadrul caruia copiii isi pun la lucru imaginatia si creativitatea, realizand realizand picturi, martisoare si diverse alte lucrari de arta din hartie. "Noi punem aceste lucrari in vanzare, iar toti banii ii donez familiilor care au nevoie de ei pentru tratamentul copiilor care sufera de boli grave. Ea imi spunea mereu ca viata este foarte frumoasa si nu isi facea probleme pentru ca ii cazuse parul de la chimioterapie, cum ne facem noi, si mergea in parc sa se joace.

Salveaza vieti prin arta

Treptat, proiectul s-a extins la nivel national, iar acum sunt peste 4.500 de copii care isi trimit in fiecare an lucrarile pentru a fi expuse la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii din Galati si apoi vandute pentru acest scop nobil. Pentru ca nu se putea ocupa singura de acest proiect inimos care s-a dezvoltat in timp, Angelica si-a format o echipa in fiecare oras mare al tarii, pe care o coordoneaza pentru ca lucrurile sa mearga bine. Inchipuiti-va ca selectam cam jumatate din cele 4.500 de lucrari, iar o parte dintre ele sunt expuse si in scolile din Galati, pentru ca altfel nu am avea spatiu pentru ele", ne marturiseste dascalul. La inceput, era nevoita sa dea anunturi pentru ca lumea sa afle de expozitie, dar acum parintii si copiii stiu ca aceasta are loc in ultima saptamana a lunii februarie a fiecarui an si trimit lucrarile fara sa mai primeasca invitatii. De-a lungul anilor, a strans sute de mii de lei din vanzarea lucrarilor de arta ale micutilor si donatii, care au ajuns la familiile cu copiii a caror viata depindea de tratamentul medical.

S... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro