Proiect unic la Vaslui: una dintre cele mai mari inchisori din Romania, pictata de zeci de artisti intr-o imensa "pata de culoare"

Proiect unic la Vaslui: una dintre cele mai mari inchisori din Romania, pictata de zeci de artisti intr-o imensa

"O pata de culoare - arta in spatele gratiilor" este un proiect ce face parte din programul de activitati al festivalului Open Camp Vaslui, ce se va desfasura in perioada 5-7 August, in Poligonul de Tir Paiu, din Vaslui. Pentru pictarea intregii suprafete urmeaza a fi folosita o cantitate impresionanta de materiale: peste 1000 de sprayuri si peste 1000 de litri de vopsea.

acum 43 luni (29 Jul 2016)

"O pata de culoare - arta in spatele gratiilor" este un proiect ce face parte din programul de activitati al festivalului Open Camp Vaslui, ce se va desfasura in perioada 5-7 August, in Poligonul de Tir Paiu, din Vaslui. Organizatorii proiectului sunt Penitenciarul Vaslui, Asociatia Grupul de Initiativa si Actiune Vaslui, in parteneriat cu Primaria Municipiului Vaslui si alte ONG-uri.

Peste 30 de artisti din intreaga tara, alaturi de elevi, voluntari, dar si detinuti vor picta peretii exteriori ai Penitenciarului. De anul trecut ne gandeam sa includem in programul festivalului si o parte de graffiti, insa nu am gasit nici resursele, nici motivatia necesara. Ulterior, cu sprijinul lor am dezvoltat acest proiect care este unic in Romania, atat ca amploare cat si ca loc de desfasurare", precizat Ciprian Hordila, organizatorul festivalului Open Camp. Pentru pictarea intregii suprafete urmeaza a fi folosita o cantitate impresionanta de materiale: peste 1000 de sprayuri si peste 1000 de litri de vopsea.

Printre cei care vor participa la pictarea peretilor Penitenciarului Vaslui se vor numara si artisti cunoscuti, in al caror portofoliul se regasesc proiecte similare prin care au fost decorarate teatre, sedii de firme, banci, biblioteci sau institutii de invatamant.

"Dincolo de actul artistic in sine, proiectul are si un puternic impact social prin faptul ca ii va implica in activitati si pe detinuti, dar mai ales prin faptul ca va transforma mediul carceral intr-un loc mult mai prietenos si primitor. Peretii ce vor fi desenati reprezinta zidurile curtilor de plimbare, cu care detinutii vor intra in contact zi de zi", a subliniat Ciprian Hordila. Este vorba de participarea acestora la unul dintre concertele care se vor desfasura in cadrul Open Camp Vaslui 2016. Povestea celui mai mare festival in aer liber din zona Moldovei: fara sponsori, dar animati de ambitie si dragostea pentru muzica

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro